El passat 10 de juliol, el Col·legi vam entregar, per primera vegada, uns premis per reconèixer els millors Treballs de Final de Grau (TFG) en Treball Social de les diferents universitats catalanes. Un acte emocionant, emotiu i molt proper, en el qual les protagonistes absolutes van ser les recent graduades i premiades i les seves orgulloses famílies.
La degana del TSCAT, Laura Morro, va adreçar unes paraules a les premiades. "Avui és un dia per sentir-nos orgulloses. Orgulloses dels treballs que heu elaborat, però sobretot del que representen: el vostre compromís amb una professió profundament humana, crítica i transformadora. Els treballs de final de grau són molt més que un exercici acadèmic: són una expressió de la mirada que teniu sobre el món i del vostre compromís amb les persones i les comunitats", va assegurar.
També va aprofitar per destacar el vincle del Col·legi amb les universitats, que "considerem imprescindible i que volem continuar enfortint. Perquè és en aquest diàleg constant entre el món acadèmic i el món professional on neixen respostes innovadores als grans reptes socials del nostre temps", indicava Morro.
Tot seguit, amb el suport de la vicesecretària del TSCAT, Sara Porta, la degana va anar entregant els diplomes a les 10 premiades, algunes de les quals no van poder assistir per motius personals:
- Bruna Comas Sánchez (Universitat de Girona) “Escoltar per comprendre. Relats de vida sobre el matrimoni forçat a Gàmbia”.
- Savia Okopu (Universitat de Girona) “Famílies ghaneses en el context migratori: reptes i vivències en els processos de socialització i construcció identitària”.
- Elisabet Femenies Mascaró (Universitat de Lleida) “Exclusió social de la comunitat gitana: Anàlisi de les dimensions d’exclusió social que pateixen els usuaris/es d’ètnia gitana dels Serveis Socials Bàsics de la Mariola (Lleida) i de les estratègies d’acompanyament pel foment de la inclusió social”.
- Rafaela Marquès Mendoza (Universitat de Lleida) “Entre els taurons i Europa: la veu dels que van decidir marxar. Una anàlisi del projecte migratori d’infants i adolescents migrats sols/es”.
- Júlia Riera Tornavaca (Universitat Rovira i Virgili) “Procés d'ingrés i adaptació residencial de les persones grans en entorns rurals: una mirada des del treball social”.
- Aina Bardou Ciurana (Universitat Rovira i Virgili) “Estigma, Salut Mental i Dones. Dones silenciades: l'estigma en les dones amb problemes de salut mental”.
- Gerard Ruiviejo Riberas (Facultat Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull) “Les habilitats parentals”.
- Marta Casanovas Marquès (Facultat Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull) “Treball amb famílies d'infants amb TEA: La psicoeducació com a eina de canvi”.
- Montserrat Hornos Galera (Universitat de Barcelona) “Relats de cura i convivència familiar de persones amb diagnòstic de trastorn mental sever: una mirada per a la millora del Treball Social i la rehabilitació comunitària”.
- Marvin Rojas Camacho (Universitat de Barcelona) “Les veus de la maduresa migrant: una anàlisi del Treball Social i la inserció sociolaboral al CRI Hort de la Vila”.
L'acte va concloure donant la paraula a les premiades, a través d'un col·loqui conduït per la secretària de la Junta, Eva Giralt, en el qual es va reflexionar sobre les inquietuts, aspiracions i futur professional de les pròpies premiades.
Enhorabona i gràcies per acompanyar-nos!