Això t’interessa!

En aquesta secció trobareu informació sobre activitats (actes, jornades, congressos, presentacions, etc.) relacionades amb la temàtica del treball social i d’interès per al col·lectiu professional, que poden estar organitzades per institucions, entitats i/o col·legiades. 

Vols donar a conèixer un acte propi?

Si realitzes alguna activitat vinculada al treball social i estàs interessada a donar-li difusió, et podem ajudar. Omple aquest formulari amb la informació bàsica de l'acte i el publicarem en aquest apartat (subjecte a les condicions que s'indiquen al final de la pàgina).

Propers actes

Enquesta sobre la situació del sector dels Serveis Socials

La UGT de Catalunya i la Federació d’Empleades i Empleats de Serveis Públics del sindicat ha impulsat aquesta eina d'opinió adreçada als treballadors del sector dels serveis socials. L'objectiu és el de millorar la visió i coneixement del sector, per tal d'abordar la millora de les seves condicions laborals.

Podeu accedir a l’enquesta en aquest enllaç.

Data i hora:
15/04/2020
09:00
X Jornada Tècnica BCN Salut Mental

BCN Salut Mental celebra la seva X Jornada Tècnica Anual amb el títol "Promoció de bones practiques en salut mental: Re-evolucionem el model?". 

En aquesta jornada tindreu l'oportunitat de conèixer diferents models d'atenció en salut mental a través de tres experiències nacionals: la Dra. Mari Fe Bravo, cap de servei de psiquiatria, psicologia clínica i salut mental de l'Hospital Universitari La Paz (HULP) a Madrid, el Dr. José Carmona, director del III Pla Integral de Salut Mental de la Junta d'Andalusia i el Dr. Ander Retolaza, cap de la Unitat d'Atenció Primària en Salut Mental de Basauri - Galdakoa, País Basc.

En la jornada també es presentaran els resultats del projecte guardonat en el I Premi Dr. Pep Fàbregas i es realitzarà l'entrega del II Premi Dr. Pep Fàbregas. A la tarda tindran lloc quatre tallers simultanis basats en experiències rellevants que s'estan desenvolupant en entitats de BCN Salut Mental.

Formulari de inscripció.

Data i hora:
19/04/2020
08:30
Lloc:
Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (Passeig Bonanova, 47)
Jornada: "Compartim eines per a la millora de la pràctica deliberativa"

DIXIT i la Fundació Campus Arnau d'Escala impulsen una jornada per compartir eines per als professionals de la intervenció social que participen en espais de reflexió o comitès d'ètica.

El 4 de maig se'n farà una edició a Girona, i el 12 de maig a Barcelona. L'objectiu d'aquesta activitat formativa és oferir orientacions metodològiques per sistematitzar i millorar la deliberació tant en l'àmbit teòric com en el pràctic, ja que s'hi presentarà un cas concret. Durant l'acte, adreçat especialment als membres dels espais de reflexió ètica o comitès d'ètica, es parlarà de les potencialitats que ofereix la biblioteca de casos ètics.

La jornada serà a càrrec de Josep Ramos, psiquiatre i membre del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya, i de Lluís Marroyo, director i gerent de la Fundació Campus Arnau d'Escala.

Per tal de formalitzar les inscripcions consultar el següent enllaç.

Data i hora:
04/05/2020
10:00
Lloc:
Aula A (primer pis) de la Casa de Cultura. Plaça de l'Hospital, 6. Girona.
VIII Edició del Premi ASPÀSIA 2020 en defensa de l'equitat de gènere

L'Observatori del Tercer Sector i la xarxa de Dones Directives i Professionals de l'Acció Social convoquen el Premi Aspàsia amb l'objectiu valorar les persones que, mitjançant les seves iniciatives i accions, hagin afavorit l’equitat de gènere i hagin treballat en defensa de l’apoderament de les dones.

El termini per presentar candidatures finalitza el 11 de maig de 2020. Podeu consultar les bases del Premi ASPÀSIA aquí.

Data i hora:
11/05/2020
09:00
7è Congrés del Tercer Sector Social

El 7è Congrés del Tercer Sector Social se celebra al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona els dies 15 i 16 de juny del 2020. El congrés compta amb conferències, sessions plenàries i espais de formació per als i les professionals.

Les entrades estaran disponibles a partir del dijous 16 d’abril de 2020. Per a més informació seguir l'enllaç.

Data i hora:
15/06/2020
08:30
Lloc:
Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra
IV Congrés Internacional de Treball Social (CIFETS 2020) - XIII Congrés de Facultats i Escoles de Treball Social "Treball Social en l'Era Digital: ètica i cura

Els pròxims dies 2, 3 i 4 de setembre se celebra el IV Congrés Internacional de Treball Social (CIFETS 2020), titulat "Treball Social en l'era digital: ètica i cura".

Aquest Congrés pretén generar un espai acadèmic i professional de reflexió i propostes al voltant de les incògnites que ens planteja la societat digital, tant en una dimensió socioeconòmica (quarta revolució industrial) com en una dimensió psicosocial (realitat virtual com a nou escenari de socialització).

La inscripció es pot fer a través d'aquest enllaç, el període comença el 20-12-2019 i durarà fins al 15-07-2020.

Call for abstracts

 

Data i hora:
02/09/2020
16:00
Lloc:
Universitat de València - Facultat de Ciències Socials
Congrés Mundial d'Hospitals 2020

S’ha obert el període per presentar projectes per al 44 World Hospital Congres a Barcelona 2020.

Sota el lema: People on board, transforming healthcare el congrés proposa un ampli ventall de tracks sota els quals us proposen que presenteu projectes i experiències.

Ara (termini 31 de gener) només cal redactar la proposta en aquest document de 500 paraules, de forma atractiva i que expliqui les potencialitats de la vostra proposta de cara a l’avaluació del comitè científic, i si el projecte és acceptat, es disposarà de temps per a preparar la presentació concreta de cara al dia del congrés.

Per més informació consultar l'enllaç.

Vídeo en català.

Data i hora:
03/11/2020
09:00
Lloc:
Palau de Congressos de Catalunya (Avinguda Diagonal, 661-671)