Això t’interessa!

En aquesta secció trobareu informació sobre activitats (actes, jornades, congressos, presentacions, etc.) relacionades amb la temàtica del treball social i d’interès per al col·lectiu professional, que poden estar organitzades per institucions, entitats i/o col·legiades. 

Vols donar a conèixer un acte propi?

Si realitzes alguna activitat vinculada al treball social i estàs interessada a donar-li difusió, et podem ajudar. Omple aquest formulari amb la informació bàsica de l'acte i el publicarem en aquest apartat (subjecte a les condicions que s'indiquen al final de la pàgina).

Propers actes

33ena Edició del Programa en Gerontologia Clínica i Cures Pal.liatives

La Fundació Mutuam Conviure organitza aquesta activitat, des de fa ja trenta tres anys, amb l’ànim de difondre pràctiques i models d’excel·lència, tant en l’àmbit sociosanitari com en el comunitari. Aquesta formació acreditada, va dirigida fonamentalment a professionals de la medicina, infermeria, farmàcia, treball social, fisioteràpia i psicologia i als professionals que per la seva activitat, estan relacionats o interessats en l’àmbit assistencial sociosanitari.


Un any més, aquest programa amb sessions matinals en dissabte, es podran seguir digitalment en directe, a través del “format virtual”.


La sessió inaugural serà el proper dissabte 29 de gener de 9.15 a 11.30h, amb les intervencions d'Antoni Trilla, Cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, i la poència sobre "La situació actual de la Covid19 i perspectives" i amb Sònia Miravet, metgessa de família i membre de la RedGDPS, amb la ponència sobre "Maneig de la Diabetis en el pacient geriàtrIc".

Data i hora:
29/01/2022
9.15
Lloc:
Online
Teatre - L'Assistenta

L’assistenta és un viatge tragicòmic als intestins de l’estat del benestar i les seves flatulències de la mà d’una treballadora social al caire de l’abisme professional i personal. La peça és un monòleg conduït per una psicoanalista amb mà de ferro que exerceix de directora d’escena per guiar la protagonista pel corriol de les misèries socials. L’assistenta és crítica i, sobretot, autocrítica sobre el present que estem construint entre tots. Però, al final del túnel, sempre hi ha llum.

 

 

Data i hora:
29/01/2022
20:30
Lloc:
Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas, Navarcles
Excarceracions de casos d’alt risc: de l’avaluació al retorn a la llibertat

El divendres 18 de febrer a les 9.30 h, el CEJFE organitza la jornada en línia: Excarceracions de casos d’alt risc: de l’avaluació al retorn a la llibertat en línia.

Es presentaran els resultats de la reincidència de subjectes excarcerats en el període 2014-2016 als que se’ls ha aplicat el procediment d’excarceració d’alt risc. També es donarà una visió actualitzada sobre les conclusions de les investigacions sobre reentry i coneixerem algunes de les actuacions que es duen a terme a Catalunya per a preparar el retorn a la llibertat dels delinqüents en situació de risc i per atendre a les necessitats de les víctimes durant aquest procés.

Es pot formalitzar la inscripció gratuïta fins el 16 de febrer (Activitats obertes). El dia abans de la sessió s'enviarà a les persones inscrites l’enllaç per accedir a la sessió.

 

Data i hora:
18/02/2022
9:30
Lloc:
Online
XI Jornada de Mediació Penal Juvenil. Víctima substitutòria: un agent de resiliència dins la justícia restaurativa

La comunitat de pràctica de mediació penal juvenil (CoP MPJ) presentarà enguany el llibre Víctima substitutòria: un agent de resiliència, resultat de la reflexió coral de les mediadores i mediadors del Servei de Mediació i Assessorament Tècnic (SMAT).

Amb aquesta jornada s’aprofundirà en els vincles que uneixen tres conceptes claus: víctima substitutòria, justícia restaurativa i resiliència. Amb aquest objectiu es contarà amb la participació de destacades personalitats en aquests àmbits, alhora que es compartirà els aspectes més rellevants del seu treball.

En anteriors edicions es va aprofundir en les diferents pràctiques de justícia restaurativa, concretament, en formes d’intervenció amb víctimes substitutòries (VS), entenent per aquestes, aquelles que sense haver estat directament implicades en el conflicte que motiva la intervenció de la justícia, s’impliquen en un procés reparador, esdevenint agents de resiliència.

El programa detallat es publicarà al febrer.

Us podeu inscriure fent clic aquí.

Data i hora:
24/03/2022
9:30
Lloc:
Online
Dixit
Diputació de Barcelona
La Intercol·legial