Això t’interessa!

En aquesta secció trobareu informació sobre activitats (actes, jornades, congressos, presentacions, etc.) relacionades amb la temàtica del treball social i d’interès per al col·lectiu professional, que poden estar organitzades per institucions, entitats i/o col·legiades. 

Vols donar a conèixer un acte propi?

Si realitzes alguna activitat vinculada al treball social i estàs interessada a donar-li difusió, et podem ajudar. Omple aquest formulari amb la informació bàsica de l'acte i el publicarem en aquest apartat (subjecte a les condicions que s'indiquen al final de la pàgina).

Propers actes

DIXIT Lleida organitza la conferència "El Menjador social, comunitari i sostenible del Centre Històric de Lleida, un espai obert al barri"

DIXIT Lleida Centre de Documentació de Serveis Socials oferirà el 7 d'octubre la conferència "El Menjador social, comunitari i sostenible del Centre Històric de Lleida, un espai obert al barri". Aquesta activitat es podrà seguir de forma presencial a l'auditori de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (av. de l'Estudi General, 4 de Lleida) i alhora també es podrà seguir en streaming per internet a través de la plataforma Zoom.

A l'acte hi intervindran les responsables de les dues entitats aliades en aquest projecte: Anna Vila, directora de la Fundació Jericó i diplomada en Educació Social i Teresa Farré, directora del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida i llicenciada en Economia. També hi participarà Nieves Gómez, coordinadora del servei, integradora social i mediadora comunitària.

Les ponents exposaran el funcionament del Menjador social, comunitari i sostenible del Centre Històric de Lleida.

Data i hora:
07/10/2022
12:00
Lloc:
Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida
XII JORNADES FORMATIVES: Memòria i oblit. La seva importància en l’abús sexual infantil

Les JORNADES es dirigeixen a professionals dels àmbits de serveis socials, serveis de protecció a menors, psicologia, pedagogia, ensenyament, salut, dret, justícia, criminologia, personal de seguretat,…En definitiva, professionals que treballen amb infància i totes les persones interessades en l’abordatge de l’abús sexual infantil.

 

Metodología: Presencial. 

Certificació: Certificat d’assistència.

Duració: 7,5h.

Preu: 30 euros. 10% de descompte a: persones sòcies de la Fundació Vicki Bernadet i estudiants.

Data i hora:
20/10/2022
8:30
Lloc:
Espai Bonnemaison, C/ Sant Pere Més Baix, 7
La Fundació Mutuam Conviure convoca el Premi de Recerca d’Atenció Sociosanitària 2022

La Fundació Mutuam Conviure dona per oberta oficialment la convocatòria del Premi de Recerca d’Atenció Sociosanitària amb l’objectiu de promoure projectes que contribueixin a la millora de la pràctica de la gerontologia clínica i atenció sociosanitària. Hi poden participar, de forma individual o col•lectiva, professionals que desenvolupin la seva activitat dins d’aquest àmbit, en qualsevol centre o servei de Catalunya. Cal consultar les Bases del Premi per participar-hi.

El termini de presentació dels projectes de recerca és el divendres 21 d’octubre de 2022 i el premi guanyador està dotat amb 6.000 €.

El lliurament del Premi tindrà lloc en el transcurs de la XVII Jornada Sociosanitària edició webinar que organitza l'entitat el 22 de novembre, sobre la que us mantindrem informats.

Data i hora:
21/10/2022
10:00
Lloc:
Secretaria de la Fundació Mutuam Conviure (Provença 392, 08025 Barcelona)
Fundació La Caixa - Convocatòria Social Catalunya 2022

Aquesta convocatòria té com a finalitat col·laborar amb organitzacions no lucratives que desenvolupen els seus projectes a Catalunya per impulsar iniciatives adreçades especialment a persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i que tenen com a objectiu millorar la seva qualitat de vida i fomentar la igualtat d’oportunitats.

El termini per presentar els projectes és del 4 al 27 d’octubre.

Podeu ampliar informació fent clic aquí.

Data i hora:
27/10/2022
23:59
Lloc:
Online
European Social Services Awards Ceremony 2022

Els Premis Europeus de Serveis Socials són una oportunitat única per a mostrar l'increïble treball dels equips de serveis socials de tota Europa i destacar els seus projectes innovadors.

Els premis d'enguany donaran visibilitat als serveis socials que estan a l'avantguarda de la innovació social i que desenvolupen solucions noves, creatives i inspiradores per a un repte estructural, un problema arrelat o una necessitat emergent.

Podeu trobar més informació aquí.

Data i hora:
17/11/2022
18:00
Lloc:
Màlaga
Jornada 25 anys de PSI: la consolidació de l’atenció a la salut mental allà on la requereixen les persones

Els pròxim dijous 24 de novembre, de 8.30 h a 14 h, tindrà lloc la jornada “25 anys del Pla de Serveis Individualitzats (PSI)”, organitzada pel grup de professionals del PSI, a l’Auditori Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, en format híbrid. Una trobada per reflexionar al voltant dels 25 anys de trajectòria del model de PSI a Catalunya i sobre la necessitat de continuar apropant l’assistència a la salut mental allà on la requereixen les persones.

Aquesta jornada s’adreça tant als professionals de salut i social, com al moviment associatiu i a persones interessades en aquest àmbit. També s’hi presentaran diferents comunicacions i projectes en format pòster sobre recerca, iniciatives i innovació en salut mental, en relació a persones ateses i serveis.

Serà imprescindible la inscripció prèvia tant per la modalitat presencial com online.

Podeu consultar el programa complet en versió digital i fer la vostra inscripció en aquest enllaç.

Data i hora:
24/11/2022
8:30
Lloc:
Auditori Centre Social del Parc Sanitari Sant Joan de Déu
4ª Edició El valor de les cures en Salut Mental Màster Propi (60 ECTS)

Aquest Màster vol oferir al professional coneixements i la capacitat de desenvolupar habilitats respecte al Model de Recuperació (Anthony) i cocreació amb la persona, el suicïdi, la soledat i el treball en xarxa comunitària (sanitària i social).

El Model de Recuperació va més enllà de la malaltia, suposa un procés de canvi organitzatiu clau en el sistema de la salut mental, adaptant els recursos mitjançant programes específics a la persona, facilitant el seu apoderament respecte a la pressa de decisions en el pla de tractament propi, el suport d’ajuda mútua, la participació en la planificació de les activitats i avaluació dels serveis.

 

Data i hora:
10/01/2023
8:30
Lloc:
Online
Dixit
Diputació de Barcelona
La Intercol·legial