Ja podeu consultar el nou Codi Deontològic del Col·legi. Aquesta actualització de l'anterior Codi, vigent des de l'any 2000, és una declaració de principis que referma el compromís de la professió amb una societat més justa, inclusiva i sostenible.
L'actual versió, aprovada a l’assemblea general de 19 de desembre del 2024 i publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del 6 de juny de 2025, sorgeix com una resposta a les transformacions profundes que han marcat la nostra societat les últimes dècades, amb especial atenció als nous desafiaments contemporanis. Per això, aquesta actualització ha tingut en compte, entre altres aspectes, suprimir normes obsoletes, introduir modificacions de la normativa existent, incloure noves disposicions, i millorar i actualitzar el llenguatge emprat, garantint que sigui inclusiu.
Es materialitza així un dels objectius estratègics de l'anterior Junta de Govern, liderada per Conchita Peña, i que ha continuat la Junta actual, encapçalada per Laura Morro. L'actualització del Codi ha estat un procés llarg i complex que ha comptat amb la participació de moltes persones. Per iniciar la tasca es va crear el Grup motor per a l’actualització del Codi Deontològic Professional, integrat per Alícia Fernández, Eva Giralt, Mª Antònia Rocabayera, David Rodríguez, Marta Sanagustí i Maite Sullà, que durant mesos va treballar, amb el suport de la Fundació Campus Arnau d’Escala, en la revisió del Codi, analitzant, debatent i redactant aportacions amb les corresponents justificacions.
Sumant les consideracions del Consell de Deontologia Professional del TSCAT, i un cop aprovada en Junta la primera revisió, el nou Codi es va sotmetre a un procés participatiu en el qual Comissions i espais de treball del Col·legi, així com persones col·legiades van fer les seves aportacions.
A totes les persones que han contribuït a fer possible aquest nou Codi, el nostre reconeixement i agraïment.
Desitgem que aquest nou Codi Deontològic sigui una eina viva al servei de la professió i que les seves disposicions siguin una guia indispensable per a totes les treballadores socials que, amb la seva tasca, contribueixen al benestar col·lectiu i a la defensa dels drets humans en tots els àmbits.