Comissió: Comissió de Mediació

La Comissió de Mediació està conformat per un grup de persones col·legiades que treballen entorn la gestió de conflictes i la mediació en tots els seus àmbits d'aplicació i, més específicament, en l’àmbit social i familiar.

La Comissió té per objectiu ésser referent i motor del desenvolupament de la gestió de conflictes i la mediació per part dels treballadors/es socials, tant a dins com fora de la col·legiatura. També dinamitza espais de trobada, estableix línies d'actuació i posicionament del treballador/a social com a gestor de conflictes, treballa per impartir formació específica i continuada, i dóna informació i servei a la col·legiatura  entorn la mediació i la gestió de conflictes.

El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya té funcionant un grup de mediació des de fa uns anys. Paral·lelament, també ofereix a totes les Delegacions de forma gratuïta el Servei d’Informació Mediadora (SIM).

Definició de mediació

El col·lectiu de professionals del treball social afronta diàriament problemàtiques de diversa índole que afecten a individus, famílies, grups i/o comunitats. El seu abordatge i possible resolució estarà supeditat amb quina és la visió, coneixements i habilitats que el professional disposi en relació a la gestió positiva dels conflictes.

Paral·lelament a aquesta realitat, i dins del mateix col·lectiu de treballadors i treballadores socials, hi ha un gruix de professionals que s'han especialitzat en la mediació com a mètode de gestió i/o resolució de conflictes. Aquests mediadors, amb la corresponent habilitació professional per part del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, volen potenciar el coneixement de la mediació entre el col·lectiu professional mitjançant diverses accions, com són la informació, els espais de debat i reflexió, la formació específica, l’assessorament, etc.

*Documentació elaborada per la Comissió de Mediació del Consejo General

*Document Marco sobre Trabajo Social y mediación

*Document Marco del Código de Conducta de mediación Social

mediacio@coltscat.cat

Referent Delegació
Zamora Rodríguez, Olga
Barcelona
Aquest contingut sols és accesible pels membres de la comissió/grup. Si hi pertanys, connecta´t.
Títol Mida del fitxer
ON PUC FORMAR-ME COM A MEDIADOR/A 136.14 KB
EspecialMediación2019 11.48 MB
Una experiència de mediació 4.02 MB
Aquest contingut sols és accesible pels membres de la comissió/grup. Si hi pertanys, connecta´t.
Aquest contingut sols és accesible pels membres de la comissió/grup. Si hi pertanys, connecta´t.