Dates: 20 de setembre al 22 de novembre de 2021
Aquesta formació ha estat organitzada de forma conjunta entre el TSCAT i la Fundació Pere Tarrés, adaptant el contingut de la formació a les necessitats formatives dels mediadors i les mediadores, o persones que vulguin ampliar coneixements en les tècniques mediadores.
Objectius:
Proporcionar instruments que millorin la comunicació interpersonal
Conèixer tècniques de resolució alternativa de conflictes i mediació
Assimilar aprenentatges que permetin crear una bona atmosfera de treball i sintonia amb l’usuari i els companys, coordinació amb els professionals d’altres serveis, etc.
Presentar els diversos àmbits en els quals la mediació i els projectes de mediació són aplicats.
Contiguts:
Mòdul 1: EL CONFLICTE
- Confusions habituals.
- Tipologies de conflicte.
- L'iceberg del conflicte.
- Interessos i posicions.
- Maneres d'actuar davant el conflicte.
Mòdul 2: DIAGNÒSTIC DEL CONFLICTE
- Problema.
- Procés.
- Persona.
Mòdul 3: HABILITATS COMUNICATIVES
- La comunicació.
- Habilitats comunicatives.
Mòdul 4: MÈTODES DE RESOLUCIÓ DE CONFLICTES
- La mediació.
- Escoles de mediació.
- Funcions de la persona mediadora.
- El procés de la mediació.
Mòdul 5: EL MARC LEGISLATIU EN LA FIGURA DEL MEDIADOR
- Obligacions que imposa l’actual legislació en matèria de Mediació
- Resolució de conflictes Informal
- Resolució de conflictes en dret Privat
- Serveis d’informació de Mediació en Dret Privat
- Serveis d’informació de Mediació en Dret Penal
- La formació del Mediador
- Els requisits per la Mediació electrònica
- Les obligacions del/la Mediador/a
Metodologia:
La metodologia de realització de la formació és en modalitat de teleformació a través de la plataforma e-elearning de la Fundació Pere Tarrés, així mateix el TSCAT haurà de facilitar a la Fundació Pere Tarrés, algunes dades per facilitar l'accés dels inscrits a la plataforma on es realitzarà la formació,
Durant el curs, l’alumne tindrà accés a l’aula les 24 hores del dia podent anar al seu ritme i adaptant el procés d’aprenentatge a les seves necessitats; durant aquest període, cada participant accedeix al contingut del curs, disposa de material complementari (lectures, vídeos, etc.) i realitza activitats obligatòries i opcionals.
Els participants podran comunicar-se entre ells, amb el docent i amb la coordinació del curs a través del fòrum general del curs, del fòrum de cadascun dels mòduls i a través del servei de missatgeria.
A l’inici del curs, l’alumne pot accedir a un vídeo tutorial on se li explica com accedir a l’aula i als diferents espais d’aquest entorn.
Abans de començar el curs, l’alumne podrà consultar la Guia de l’alumne estan recollits els objectius del curs, els continguts que es treballaran i el calendari de lliurament d’activitats.
S’inclourà una sessió a través d’Aula Virtual- via zoom, on des del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya es presentarà la Comissió de Mediació i les diferents línies d’intervenció que es realitzen des de l’àmbit.