Dates: 3, 10, 17, 24 d'octubre i 7 de novembre de 2022 de 16 a 20 hores
A professionals que vulguin millorar i aprofundir sobre les tècniques d’investigació en professions de l’àmbit social per tal d’augmentar l’efectivitat del seu treball, ampliant amb les noves tècniques en una època en que la distància física i/o les mesures de seguretat en salut és d’obligat compliment.
Aquestes tècniques requereixen d’uns elements metodològics que necessiten d’una formació professional per arribar a profunditzar en el diagnòstic tant familiar com d’aspectes de context que influeixen en la dinàmica observada. Per precisar-les com a tècniques es requereix d’un bagatge teòric, d’una capacitat professional i una consideració ètica-relacional que conferiran la finalitat d’investigació, tractament, assessorament o intervenció.
Objectius
- Proveir de conceptes i eines pràctiques amb la finalitat de desenvolupar les habilitats necessàries per a la realització d’entrevistes i visites domiciliaries de qualitat.
- Millorar el procediment de l’elaboració i el desenvolupament, així com augmentar l’efectivitat d’aquestes tècniques d’investigació qualitativa.
- Aprofundir en les possibilitats i els límits de l’entrevista i la visita domiciliaria des del pensament sistèmic i l’anàlisi transaccional.
- Crear estratègies pròpies per a la utilització d’aquestes tècniques.
- Adquirir i/o augmentar les competències, habilitats i tècniques.
Programa
Bases teòriques i científiques
Conceptes claus
Funcions de l'entrevista i la visita domiciliària
|
Competències, habilitats i tècniques per al professional de l'àmbit social
Les habilitats comunicatives Elements fonamentals de l'estructura i dinàmica familiar
|
Metodologia
El curs es durà a terme mitjançant la transmissió de coneixements, procediments i actituds per tal d’aprofundir en el SABER, EL SABER FER I EL SABER SER com a professionals de l’àmbit social. Les exposicions teòriques estaran recolzades amb els exercicis pràctics, utilitzant eines participatives i de metodologia activa. S’adequarà a les necessitats específiques de les persones participants i del servei on es treballa mitjançant la intervisió, mètode estructurat i sistematitzat per a la reflexió sobre el treball quotidià, amb l’objectiu de disminuir la pressió emocional, conèixer les expectatives i crear estratègies pròpies per aplicar a la feina i a aquestes tècniques concretament.