Compartir
301 visitas
19
maig
2020

Visibilitat del treball social a El Matí de Catalunya Ràdio

 


Tres treballadores socials han participat avui en el programa El Matí de Catalunya Ràdio per explicar com està sent el seu dia a dia davant la situació creada per la COVID-19. Juntament amb tres educadores socials, les participants han fet una radiografia, des dels seus diferents camps d'intervenció, de com ha colpejat aquesta pandèmia l'àmbit social.

La primera en intervenir ha estat Montse Mas, coordinadora de l'Equip d'Intervenció en Emergències del Col·legi, que ha explicat quina ha estat l'actuació de l'Equip durant la pandèmia i quines situacions s'hi han trobat.

Seguidament, ha parlat Patricia Segura, treballadora social a la Unitat d'Aguts de Salut Mental a l'Hospital Santa Caterina de Salt, que ha comentat com s'ha viscut la pandèmia en el seu centre de treball i ha destacat que aquesta emergència ha fet emergir les deficiències (burocratizació, finançament insuficient, etc.) que ja arrossegava el sistema.

Finalment, ha estat el torn de la Pilar Felices, treballadora social de la residència d'avis del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny, que ha explicat com ha canviat el seu dia a dia la COVID-19 i com la seva feina s'ha centrat, sobretot, en tranquilitzar els avis i àvies, facilitar la comunicació diària amb les famílies, generar confiança, donar suport i contenir situacions. 

La feina del treball social en aquesta emergència no sempre s'ha visibilitzat prou, per això poder intervenir en un programa tan escoltat com El Matí de Catalunya Ràdio és una oportunitat immillorable per posar en valor la tasca que ha fet i està fent tot el col·lectiu. 

Escolta el programa

 

Compartir