Compartir
699 visitas
30
jun
2011

VI Forum Interxarxes

 


 

VI FORUM

 

Interxarxes – Diputació de Barcelona

“L’intercanvi de dades en el treball en xarxa: ens informem o ens comuniquem?"

 

Espai Francesca Bonnemaison

C/ Sant Pere Més Baix, 7 Barcelona

 

14 d’octubre de 2011

de 9:00 a 14:30 h.

 

 

Presentació

 

Una de les dificultats mes habituals en els procediments de treball inter serveis deriva del intercanvi de dades. La necessitat de fer compatible el respecte a la privacitat i confidencialitat de dades tan sensibles com son les referides a salut, família i aspectes personals (educatius, laborals, situació legal,..), amb la protecció de drets bænbsp;sics en col·lectius vulnerables, com infants en situacions de risc social no sempre troba una bona formula.

 

Alguns professionals fan d’aquesta dificultat, pròpia del nostre treball d’atenció a les persones un “argument…#157; per tal de no facilitar aquest treball en xarxa. De la mateixa manera que altres poden fer un mal ús de la co responsabilitat de les practiques de xarxa per ignorar els drets de privacitat de les persones ateses.

 

Hi ha, doncs un límits ètics i legals que cal conèixer i respectar, especialment en els projectes orientats per la metodologia del treball en xarxa.

 

A banda d’aquests límits cal preguntar-se també per l’ús que fem d’aquestes dades en el procés de construcció del cas: per què ens serveixen? Ens comuniquem o ens informem? Aquestes son preguntes bænbsp;siques que ens ajuden a entendre la utilitat de les dades i poder així fer-ne un bon ús a partir de la seva rellevænbsp;ncia en el cas que atenem.

 

Aquest VI Fòrum que organitzem, com els anteriors, amb l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona ens ha de servir per reflexionar plegats, professionals de la salut, l’atenció social i l’educació, sobre el límits de l’intercanvi de dades i sobre l’ús que en fem per traduir aquestes dades en hipòtesi de treball que ens ajudin a orientar-nos en la nostra tasca quotidiana.

 

 

 

Pre-Programa

 

Recepció (9:00h.)

 

Presentació (9:15h)

President/a Delegada Area de Benestar Social. Diputació de Barcelona

Coordinador Interxarxes

 

 

Taula Rodona (10:00h.)

“Límits ètics i legals en el traspænbsp;s de dades inter-serveis…#157;

Àngel Lázaro, Cap del Servei de Suport Jurídic. Direcció General d’Atenció a la Infænbsp;ncia i l’Adolescència i Begoña Román, professora titular d’ètica de la Universitat de Barcelona i presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya.

 

Presideix: Area de Benestar Social. Diputació de Barcelona

 

11:30 Pausa - cafè

Taula Rodona  (12:00h.)

“Per a què ens serveix la informació en el treball en xarxa?…#157;

Angel Longan (Ajuntament de El Prat de Llobregat) i Nati Ruiz (Psicopedagoga EAP Horta-Guinardó)

Discutidor: José Leal, Psicòleg Especialista en psicologia clínica. Vicepresident del Comitè d’Ètica Assistencial en Salut Mental, Fundació Congres Catalænbsp; de Salut Mental.

i

Presideix: Projecte Interxarxes

 

Cloenda (13:45h.)

Regidor/a Districte Horta Guinardó

 

 

Inscripció obligatòria

(indicant nom, cognoms i servei)

Data límit: 12 de setembre. Aforament limitat

e-mail: interxarxesforum@yahoo.es (assumpte:VI Fòrum)

 

 

Comissió Organitzadora:

Teresa Abril (EAP), Fina Borrænbsp;s (CSMIJ), Montserrat Juanpere (EAIA), Assumpta Pérez (SSB), Assumpció Pujol (Àrea de Benestar Social. Diputació de Barcelona)

Lídia Ramírez (adjunta coordinació) i José R. Ubieto (coordinador projecte)

 

Per més informació: http://www.interxarxes.net

 

 

Compartir