Compartir
873 visitas
11
oct.
2021

Unes 120 persones participen a la 1a Jornada Internacional "Anàlisi del genosociograma: un recorregut de l'àmbit personal al professional"

 


El passat 8 d’octubre, la Delegació de Lleida del Col·legi i la Facultat de Ciències de l’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, van celebrar la 1a Jornada Internacional "Anàlisi del genosociograma: un recorregut de l'àmbit personal al professional".

Una exitosa jornada que va comptar amb uns 120 inscrits, entre els i les assistents que van participar presencialment a l’Auditori de l’Edifici Transfronterer de la Universitat de Lleida i els i les que la van seguir a través del canal de Youtube. 

La degana de la Facultat de Ciències de l’Educació, Psicologia i Treball Social, Maria Pau Cornadó; i la vicedegana de la Delegació de Lleida del Col·legi, Irene Gardeñes, van ser les encarregades d'inaugurar la Jornada. A continuació, la treballadora social sanitària i formadora sobre l’Anàlisi del genosociograma,  Cristina Milian, va fer la presentació de la sessió. 

 

   

 

La primera part va comptar amb les ponències de Josefa Fombuena, Miriam Sanchez i Cristina Milian. Fombuena, per la seva banda, va parlar sobre “Las familias de las trabajadoras sociales y la ética relacional de Ivan BoszormenyiNagy”, on s'observa la importància i la relació que té la família pròpia de les professionals del treball social en l’elecció de la professió, i que, com a professionals de la relació d’ajuda, és important conèixer la nostra pròpia història. La intervenció de Sánchez es va centrar en “Las Neurociencas y el Aprendizaje a través de la experiència: elementos, transformaciones e incógnitas”, un camp força nou, però important a tenir en compte les seves aplicacions a l'hora de donar a conèixer determinats comportaments humans i malalties. La primera part va finalitzar amb la xerrada “El Genosociograma des de la Sistèmica de l’inconscient: una experiència, una oportunitat i un desafiament", de Milian, on va presentar l’eina del genosociograma i la seva aplicació com a eina d’intervenció social.

En la segona part, sis treballadores socials i una psicòloga van parlar, des de la seva experiència personal, sobre el que ha suposat realitzar la formació del genosociograma i conèixer el funcionament d’aquesta eina, fins a l’aplicació en els seus àmbits professionals.

 

Compartir