Compartir
116 visitas
19
jul.
2022

"Una calor vulnerable"

 


El Col·legi hem publicat un nou article d'opinió al diari digital social, Social.cat. En aquest cas, centrat en l'onada de calor, el canvi climàtic, la pobresa energètica i el paper del treball social. 

En aquest article, ens qüestionem com afecten les diferents onades de calor que estem patint aquest any a la població més vulnerable. "La situació actual, amb una factura de la llum totalment disparada, fa molt difícil que les famílies puguin mantenir les seves cases a una temperatura saludable i caiguin en la pobresa energètica, un concepte associat des del seu origen a l'hivern, però que seria necessari començar a ampliar a l’època de l’estiu".

També abordem la necessitat de "treballar en pro d’un model ecològic" donats els efectes socials que comporta la degradació ambiental. "Està més que demostrat que l'alteració de l'equilibri natural té un important impacte sobre les persones i les societats, especialment sobre els col·lectius més vulnerables", assegurem. 

Davant de tota una sèrie de problemes socials completament nous derivats del canvi climàtic, les professionals del treball social i del desenvolupament social "tenim un paper essencial a l'hora de connectar a persones, comunitats i sistemes, dissenyar i construir juntes comunitats sostenibles, i promoure una transformació social inclusiva. Aconseguir, per exemple, mesures que millorin la qualitat de les cases o que facin més assequibles els preus de l’energia". Així mateix, insistim que cuidar el medi ambient hauria de ser un valor transversal a totes les activitats humanes.

Llegeix l'article sencer

Compartir