Compartir
363 visitas
12
febr.
2020

Un estudi de la Intercol·legial corrobora la discriminació de gènere en l'àmbit laboral

 


L'11 de febrer, la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial va presentar l'estudi sociològic "Les dones professionals a Catalunya. Situació actual i perspectives de futur", en un acte celebrat al Col·legi de l'Advocacia i que va reunir unes 40 persones. 

La presidenta de la Intercol·legial i degana del Col·legi d'Advocats, Mª Eugènia Gay, i la presidenta de la Comissió de Dones, Núria Carrera, van ser les encarregades de fer la inauguració instituacional d'aquesta presentació. 

 

Els resultats de l'estudi

Seguidament, Anna Parés, sociòloga i coordinadora de l'estudi, va explicar les principals conclusions d'aquest estudi, on s'apunta a les grans dificultats per conciliar la vida personal i laboral com un dels obstacles per l'equitat de gènere en el terreny professional.

L'informe, que es nodreix amb els testimonis de dones professionals, també recull la infravalorització de la feina de les dones, la persistència d'una mirada sexualitzada, la problemàtica de l'assetjament o la necessitat d'adoptar rols masculins per ser escoltades, entre d'altres problemàtiques. 

Així mateix, quedan reflectides d'altres situacions com les condicions salarials diferents entre homes i dones o el desequilibri en la responsabilitat

 

 

 

Què podem fer?

L'estudi també ofereix algunes propostes per avançar cap a l'equitat de gènere. Per això, s'insta a adoptar la perspectiva de gènere en les activitats dels Col·legis, a garantir la paritat en els càrrecs de lideratge, a usar llenguatge inclusiu, així com vetllar pels usos socials del temps, entre d'altres. 

Després d'un interessant i participatiu debat amb les assistents, va conclure l'acte, Mireia Mata, directora general d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 

 

Descarrega't l'estudi

 

Compartir