Compartir
489 visitas
22
nov.
2021

Suma't a la manifestació virtual per les dones afganeses

 


La iniciativa sorgida des de diversos col·lectius i entitats de dones de Catalunya coneguda amb el nom de “Crit per les dones afganeses” ha convocat una manifestació virtual que per aquest dissabte 27 de novembre, a les 18h. Entre les entitats impulsores es troba la Comissió de dones i igualtat de la Intercol·legial, que presideix el nostre Col·legi; Fidem; el Grup de Participació Internacional del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) i la Comissió de gènere donesCOEINF del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, aixó com la col·laboració del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat.  

La idea és omplir virtualment el Passeig de Gràcia de Barcelona per aixecar la veu i denunciar la situació inhumana que estan patint les dones afganeses i les seves famílies. Un clam multitudinari per denunciar el règim destructor que atempta contra els drets humans dels afganesos i afganeses. 

La inscripció per participar ja està oberta i es pot fer a la pàgina web www.critvirtual.com. També hi trobareu l’apartat de Donació, totalment voluntari, i amb un mínim de 5 euros. Els diners que es recullin seran distribuïts a les ONGs que estan a terreny donant suport a la població afganesa.

El mateix dissabte 27 de novembre, a les 18h. es farà un acte en streaming, conduit pel periodista Antoni Bassas, on llegirà el manifest en català i en anglès, i la periodista Rosa Montero ho farà en castellà. També intervindran l’escriptora i activista afganesa, Nadia Ghulam, l’actriu Clara Segura i diversos testimonis des d’Afganistan i des de Barcelona. Hi haurà poesia musicada a càrrec de Lluis Llach i Sílvia Bel, i tancaran l’acte l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Compartir