Compartir
777 visitas
09
març
2015

“Ser alternatiu és entendre a l’altre”

 


El passat 5 de març es va celebrar a l’Escola Industrial el seminari ‘Xarxes pel manteniment dels serveis socials bàsics‘, organitzat pel professor Jaume Botey i el Col·legi de Treball Social de Catalunya. En aquesta ocasió el seminari, que s’emmarca dins del cicle ‘Xarxes i Moviments Socials Alternatius’, tenia com a convidat l’educador i pedagog Josep Mª Monferrer, autor de llibres com El Camp de la BotaHistòria del barri de la Mina (1969-2000)La història de Sant Adrià llegida des de la Mina.

 

 

A l’inici de l’acte, presentat per Marga García, Vicedegana del Col·legi, Jaume Botey va citar algunes parts de l’Informe FOESSA-Espanya (2015), remarcant com “la crisi no és la causa, sinó la conseqüència d’un model social concret el qual la pròpia crisi retroalimenta i enforteix.

Seguidament, el ponent convidat, Josep Mª Monferrer, va començar la seva intervenció amb la pregunta “què és realment ser alternatiu”. Com a resposta, ell mateix va aclarir que “ser alternatiu és entendre a l’altre”. Monferrer va parlar sobre la seva experiència vital com a educador al barri de La Mina. També va aprofitar per explicar com es va configurar el barri, a mans del règim franquista el 1969. Un barri que, segons l’educador, segueix sent “el traster, la zona dels mals endreços” de la ciutat de Barcelona. Per finalitzar, Josep Mª Monferrer va voler alertar que “La Mina és la punta de l’iceberg d’un problema social que acabarà explotant i que, ara per ara, ningú vol veure”.

Us recordem que el cicle ‘Xarxes i Moviments Socials Alternatius’ se seguirà realitzant durant els propers mesos. Cliqueu aquí per veure tot el programa.

Compartir