Compartir
2157 visitas
02
març
2015

Rosa Domènech Ferrer, Medalla d’Or del Col·legi 2015

 


La col·legiada i diplomada en Treball Social Rosa Domènech Ferrer ha estat nombrada guanyadora de la sisena edició de la Medalla d’Or del Col·legi. Un premi que es lliurarà el 18 de març, en el marc del Dia Mundial del Treball Social.

La llarga i intensa trajectòria professional de Rosa Domènech ha estat clau a l’hora de sortir escollida com a guanyadora de la nova edició de la Medalla d’Or del Col·legi. Els seus inicis professionals els va passar com a Assistent Social en diferents suburbis barcelonins com el  Camp de la Bota (1962-1969), Montjuïc, el barri del Gornal de l’Hospitalet de Llobregat i més tard en el barri de Singuerlin, a Santa Coloma de Gramenet, promovent i coordinant l’Associació de Deficients Mentals (ASPANIDE). Domènech també va ser professora de Treball Social Comunitari a l’Escola de Serveis Socials de Barcelona (1970-1976), així com directora executiva i membre fundadora del Grup d’Investigació i Treball Social (GITS) en el marc de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (1974-1979).

D’altra banda, la Rosa també va col·laborar amb la Direcció General de Promoció Social del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya (1978) i va ser Delegada-Coordinadora de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona (1979-1984), formant part de l’equip de l’alcalde Narcís Serra i de Pasqual Maragall. Treballadora incansable, també va impulsar la creació de l’Institut de Treball Social i Serveis Socials (INTRESS),  i va promoure la creació de Gestió de Recursos Socials (GERS) entre el 1990 i el 2000. En la vessant docent ha donat nombrosos cursos i assessoraments arreu de l’Estat espanyol sobre metodologia, planificació i tècniques de treball social. També ha  publicat diversos treballs en revistes especialitzades, així com els llibres Panoràmica dels Serveis Socials i el Treball Social, (1939-1988), El Camp de la Bota: entre els afusellaments i el Fòrum (2005) i Vivències socio-polítiques i treball social (2012). Des del 2004 és presidenta de l’entitat sense afany de lucre “Impuls a l’Acció Social”.

Rosa Domènech ha estat l’escollida gràcies als vots de persones col·legiades, d’entre un total de 14 candidatures, entre les que es trobaven Dolors Colom Masfret; Mercè Tabueña Lafarga; Carmen Vara Villacampa; Mª Concepció Requena Daroca; Àurea Prats Cinca; Montserrat Bacardit Busquests; Montserrat Feu Closas; Cristina Rimbau Andreu; Teresa Aragonés Viñes; Gemma Piqué Vidal; Carme Tobella Barès; Rosa Romeu Tarragona i Natividad Figueras Junyet.

L’acte d’entrega serà el dimecres 18 de març a les 18 hores a la Sala de l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (Sant Pere Més Baix, 7). Fent clic aquí podeu descarregar-vos el programa de l'acte, en el que assistirà  l'Hble Sra. Neus Munté, consellera de Benestar Social i Família, l’Il·lm. Sr. Josep Oliva, Diputat Delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, i el Sr. Àngel Miret, Gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

També es podrà gaudir de la presentació de la guanyadora de la Medalla a càrrec de la Sra. Rosa Barenys, així com de la conferència per part del Sr. Joan Subirats amb el títol “Desigualtat i Treball Social: Vells i nous problemes, velles i noves respostes”. La conducció de l’acte anirà a càrrec de la Sra. Lucia Guerrero, membre de junta permanent del Col·legi.

Podeu llegir la nota de premsa clicant aquí

Podeu llegir l'article publicat a Social. cat clicant aquí.

Recordeu que s’ha de confirmar assistència enviant un correu electrònic amb les vostres dades a l’adreça info@tscat.cat, o trucar al telèfon del Col·legi 93.318.55.93.

Compartir