Compartir
544 visitas
26
març
2020

Reunió de la Mesa Unitària en defensa del sector social amb el Govern de la Generalitat per tractar sobre la situació creada pel coronavirus

 


Aquest matí, el Col·legi, com a membres de la Mesa Unitària en defensa del sector social i d'atenció a les persones de Catalunya, hem participat a la reunió per vídeoconferència amb el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. En nom del Col·legi, ha participat la membre de Junta, Mercè Civit

En aquesta reunió, la Mesa hem fet les següents demandes davant de la situació excepcional que estem vivint a causa del coronavirus: 

  • Aplicar de manera urgent i excepcional mesures per donar protecció social a la ciutadania, sobretot les persones més vulnerables.
  • Que els professionals del sector social disposin del material de seguretat i prevenció que necessiten per no posar en risc ni als mateixos treballadors i treballadores ni a les persones a les quals s'està atenent i que són col·lectius vulnerables davant el contagi.
  • Reforçar els equips de professionals per poder continuar donant resposta a les necessitats de les persones. Si el sistema sanitari pot entrar en col·lapse, el social també.
  • Assegurar la sostenibilitat econòmica. Estem al 100% en aquesta emergència, però no podem oblidar que cal garantir  la viabilitat d'un sector que porta 10 anys infrafinançat i suportant encara les conseqüències de les retallades.
  • Pensar ja en com afrontarem la crisi social que es derivarà d’aquesta crisi sanitària. Si no es prenen les mesures necessàries i amb celeritat, les conseqüències poden ser devastadores. Cal mirar ara cap al futur.

En el moment de la nostra intervenció, Mercè Civit ha posat l'accent en la necessitat de posar al centre les persones més vulnerables i amb menys recursos, que són les més afectades per aquesta crisi, i de comptar amb les mesures de prevenció necessàries per a les professionals. 

Així mateix, durant la reunió, el president de la Generalitat ha agraït l’esforç gegantí que s'està fent aquests dies i ha reconegut la tasca de tots els professionals del sector social de Catalunya. 

Compartir