Compartir
736 visitas
10
set.
2020

Reflexions sobre la confidencialitat en temps de covid-19

 


Són temps incerts. La pandèmia per covid-19 ha generat i, continua generant, un canvi de paradigma que obliga a totes les treballadores i treballadors socials a repensar i reorganitzar processos, metodologies i formes d'actuar. La pandèmia ha sacsejat totes les esferes de la intervenció i la confidencialitat no s'ha escapat d'aquesta situació. 

Per posar el fil a l'agulla i reflexionar sobre a aquest aspecte en concret, el Col·legi va organitzar, el 9 de setembre, el webinar "Al voltant de la confidencialitat en temps d'incertesa". Una interessant xerrada online, amb més de 70 assistents, i que va comptar amb la participació de tres professionals, dos del treball social i un del sector jurídic, que van aportar mirades diferents però complementàries al voltant de la confidencialitat. 

Moderada pel el vocal de Junta, Juan Roman Roldan, la conferència va començar amb la intervenció d'Olga Zamora, treballadora social en l'àmbit d'infància i família, mediadora familiar i terapeuta familiar, i que va ser l'encarregada de parlar de com s'està desenvolupant la praxi, el dia a dia, en aquests temps. "La covid-19 ha comprometido la confidencialidad de usuarios pero también de los profesionales", va asegurar. Després de posar exemples de com s'ha posat en risc la confidencialitat en un sentit i un altre, Zamora va assegurar que "hay que convivir con este nuevo paradigma y revisar como estamos haciendo nuestro trabajo". 

 

Olga Zamora

 

Seguidament, va ser el torn d'Elisa Abellán, presidenta del Consell de Deontologia Professional del Col·legi, que va oferir la mirada des de l'ètica, amb una interessant explicació l'impacte de la covid-19 sobre la intervenció posant el focus en l'ètica i la seva repercussió en la confidencialitat. També va coincidir en la necessitat "de repensar la confidencialitat en aquests nous temps", ja que té una "perspectiva integral i perpètua en el temps". 

Elisa Abellán

 

El Bernat Goula, assessor jurídic del Col·leg, va concloure la conferènca amb la missió d'explicar que diu la llei sobre tot això i quins són els aspectes legals i el marc jurídic que regula la confidencialitat i com la pandèmia està provocant que "el marc legal s'hagi d'adaptar a totes les noves situacions que s'estant donant". A més, també va aportar valuoses recomanacions en relació a aquest tema. 

Bernat Goula

 

Ja podeu veure aquest webinar, així com la resta que ha organitzat el Col·legi en els darrers mesos, en el nostre Youtube

 

Compartir