Compartir
213 visitas
08
nov.
2022

Reflexionem sobre la intervenció del treball social entorn les masculinitats i la corresponsabilitat

 


La Comissió de Gènere del Col·legi va celebrar, el 7 de novembre, el webinar “Masculinitats, corresponsabilitat i el paper del treball social”, el qual va aplegar prop d'una seixantena d'espectadores i espectadors. 

La vicedegana del Col·legi, Mercè Civit, va ser l'encarrega de fer l'obertura d'aquesta xerrada incidint en els problemes socials derivats dels rols que sempre s'han assignat a homes i dones. Per sort, va dir, "des de fa un temps hi ha grups d'homes que estan analitzant la seva masculinitat i estan en contra del rol que se'ls ha otorgat. Això és fonamental per construir una nova societat". Civit va incidir en què "la flexibilització de les masculinatats és el camí per promoure relacions igualitàries i sanes".  A més, va indicar que l'objecte de la intervenció del treball social és "aconseguir relacions igualitàries sense violències i basades en el respecte" i per tant "és important que revisem la nostra forma d'intervenció per tal de no ser portadores d'aquests esteriotips", va concloure. 

Seguidament, va intervenir la membre de la Comissió de Gènere, Mònica Pujades, que va explicar els objectius de la  Comissió i va introduir al ponent, Isaac Navarro, treballador social i tècnic de prevenció i sensibilització de Plural, Centre de Masculinitats, un equipament de l’Ajuntament de Barcelona, obert a la ciutadania, concebut com un espai formatiu de referència per als homes per construir una ciutat més justa i igualitària a través de la promoció i difusió de models de masculinitat positius, oberts, plurals i heterogenis

Navarro va començar explicant la tasca que es realitza a Plural i quina és la feina i intervenció que es fa des del treball social. Després d'una primera aproximació al concepte masculinitats. "Cal que els homes treballem molt i molt reconeixent les nostres actituts i comportaments, que no són una elecció individual sinó que són el resultat d'un aprenentatge cultural basat en el patriarcat", va assegurar. En relació a la mirada des del treball social, Navarro va incidir en la importància de la prevenció i en la intervenció grupal i comunitària. "Intento aplicar la mirada sobre el individu pero tenint en compte tot el seu context", per això és clau, va assegurar, "crear xarxa". Finalment, va analitzar el seu paper a l'entorn de la corresponsabilitat. 

Pots tornar a veure la xerrada al nostre canal de Youtube

 

Compartir