Compartir
753 visitas
28
set.
2021

"A què ens referim quan parlem de vulnerabilitat social?"

 


El Col·legi de Treball Social hem publicat un article al diari digital Social.cat on reflexionem sobre el terme vulnerabilitat social i reivindiquem el seu ús correcte. 

"La recent popularització del terme ha portat al fet que en moltes ocasions es faci servir en substitució o com a sinònim de conceptes més contundents com són la pobresa, la marginalitat o l'exclusió social. Davant d'aquesta pràctica, cada cop més estesa, és important que des de les ciències socials, i especialment des del treball social, reivindiquem la utilització correcta i adequada del terme", s'apunta en aquest article. 

En aquest escrit, s'explica que el concepte de vulnerabilitat "va més enllà d'una concepció econòmica relacionada amb la pobresa, constituint-se com un terme que fa relació a situacions multidimensionals, dinàmiques i transversals, que afecten no sols l'individu, sinó al seu entorn (família, comunitat) i a la societat on viu (polítiques socials, entorn socioeconòmic, desigualtats socials, etc.)". 

Per això, la importància des del treball social de reivindicar un ús apropiat d'aquest terme, tan popularitzat arran de la pandèmia. "El llenguatge mai no és innocent i la seva simplificació o ús eufemístic pot allunyar-nos de realitats complexes que requereixen reflexions profundes", finalitza l'article. 

Llegeix l'article sencer

Compartir