Compartir
175 visitas
14
abr.
2021

Presents a la presentació de l'Aliança per a la Segona Oportunitat

 


La tresorera i membre de la Junta, Mercè Civit, va assistir en representació del Col·legi a la presentació de l’Aliança per a la Segona Oportunitat, que va tenir lloc el 15 d'abril, al Pati de Columnes de l’ICAB.

El Col·legi és un dels membres impulsors d'aquesta Aliança, juntament amb d'altres col·legis professionals (Advocacia, Economistes, Cencors Jurats, Educadores i Educadors Socials, Periodistes i Psicologia) i entitats socials (Cambres de Comerç de Catalunya, Càritas Catalunya, CECOT, CONFAVC Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya, Observatori DESC, PIMEC, Fundació PIMEC i Taula del Tercer Sector Social de Catalunya), totes elles presents en aquest acte. 

L'objectiu de l'acte va ser donar a conèixer aquest mecanisme de la Segona Oportunitat que, segons les institucions que conformen l’Aliança, té un baix coneixement social malgrat que fa 6 anys de la seva entrada en vigor. De fet, és una molt bona eina, útil i eficaç per donar resposta a les persones insolvents i donar una solució davant de la situació de persones que ho han perdut tot menys els deutes. El mecanisme preveu que en situacions d’insolvència personal es pugui arribar a un acord extrajudicial amb els creditors, i que en cas que no sigui possible, prèvia liquidació del patrimoni, es cancel·lin els deutes

En la seva intervenció durant l'acte, Mercè Civit, es va felicitar per l'existència d'aquesta iniciativa, especialment en aquest temps de pandèmia -va dir- "on cada vegada hi ha més gent empobrida i on un mecanisme com aquest els pot ajudar a no caure en una vulnerabilitat extrema". També, va destacar la necessitat "que la gent la conegui i l'exerceixi"

Segons els integrants de l'Aliança, el mecanisme de la Segona Oportunitat és una eina positiva per tota la societat, atès que fomenta la rehabilitació de les persones, la seva inclusió social i la seva reincorporació a l’economia i que puguin tornar a encarrilar les seves expectatives i les seves noves iniciatives emprenedores.

Consulta més informació sobre l'Aliança per a la Segona Opotunitat

Vídeo de l'acte de presentació

 

Compartir