Compartir
1189 visitas
16
des.
2020

Presentem el II Dictamen d'Habitatge i Treball Social

 


El 15 de desembre, la Comissió d'Habitatge del Col·legi va presentar el II Dictamen d’Habitatge i Treball Social, en un acte online, seguit per més de 40 persones, presentat per la membre de Junta, Mercè Civit, i moderat per la membre de la Comissió, Amparo Alcoverro

En la seva presentació, Civit va assegurar que el dret a l'habitatge és un tema estratègic per al Col·legi i que "s'ha de passar de la mercantilització de l'habitatge a convertir-lo en un veritable dret social". 

Per la seva banda, Alcoverro va parlar del procés de creació d'aquest II Dictamen, que es va iniciar amb una jornada de treball on més de vuitanta professionals van aportar les seves reflexions i visions sobre la situació de l'habitatge arreu dels territoris de Catalunya. "Ha estat un procés de cocció lenta, molt dinàmic, on hem anat analitzant i revisant tot el que ha anat passant en aquest àmbit i hem incorporat tot el que el treball social pot dir en matèria d'habitatge", va afirmar. 

Seguidament, Irene Escorihuela, directora de l'Observatori DESC, va oferir una ponència on va abordar les principals problemàtiques en matèria d'habitatge, fent un interessant repàs a la crisi habitacional que es viu a Espanya i a Catalunya des de l'anterior crisi econòmica al 2008 fins l'actual generada per la pandèmia. També va parlar de les polítiques actuals per protegir el dret a l'habitatge que va assegurar que estan "mal enfocades" i va assegurar que "cal polítiques integrals a curt, mig i llarg termini, multinivell i amb pressupost".  

Finalment, l'acte va concloure amb la intervenció dels membres de la Comissió, Tònia Albert, Anna Gómez i Israel Ureña, que van ser els encarregats de presentar algunes de les conclusions principals d'aquest segon II Dictamen i que podreu veure resumides en aquesta infografia

Compartir