Compartir
520 visitas
16
oct.
2014

Presentació de la nova guia drogodependències en format digital

 


Des del Departament de Benestar Social i Família estan actualitzant els models de prestació de determinats serveis de la Cartera, per tal de garantir la sostenibilitat dels sistema de serveis socials. En aquests sentit, i amb l’ànim de potenciar les eines tècniques que han d’orientar la intervenció dels professionals dels serveis socials bàsics, l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) i l’Associació Promoció i Desenvolupament Social (PDS) hem elaborat en format digital, la guia Què podem fer els serveis socials bàsics davant les drogodependències?, una actualització de la guia redactada amb anterioritat en format paper que va quedar exhaurida.

L’objectiu d’aquest document és servir d’instrument de suport en la tasca d’atenció social dels professionals dels equips de serveis socials bàsics i augmentar la capacitat de resposta davant les necessitats de les persones amb problemes relacionats amb el consum de grogues que demanden serveis, i de suport en l’àmbit de la prevenció. En la seva redacció es va tenir en compte l’experiència de professionals dels serveis socials i la d’experts en drogodependències a nivell social, i en l’actualització dels continguts s’han pres en consideració la normativa vigent i les polítiques actuals.

Hi trobareu pautes per facilitar la planificació i la implantació de programes locals de prevenció, per la millora de la detecció, l’atenció a les persones, les famílies i la població en general, així com estratègies per millorar la derivació als serveis especialitzats i generar accions que fomentin la prevenció i la inserció social i comunitària de les persones afectades. Podeu accedir a la guia mitjançant l’enllaç següent Què podem fer els serveis socials bàsics davant de les drogodependències?

Així mateix, us informem que es farà una presentació de la Guia als quatre centres de documentació DIXIT de Catalunya, per part de l’entitat PDS que l’ha elaborat. Aquesta es la informació i els enllaços als quatre formularis d’inscripció:

  • 24 de novembre de 2014, a les 17 h., a DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall (C/ Bernat Boades, 68. Girona)

https://docs.google.com/forms/d/1bXjqRDnUcY8w-ZJXjisZNVTyVM4id9v-wlziIkU4DrU/viewform

  • 25 de novembre de 2014, a les 17 h, a DIXIT Vic Centre de Documentació de Serveis Socials (C/ Miquel Martí i Pol, 1. Vic)

https://docs.google.com/forms/d/1SWvNZvRIlMpBVE4GqCTw87HvKxnpaFyA5kHlkaDJKmI/edit

  • 27 de novembre de 2014, a les 17 h, al Departament de Benestar Social i Família (Passeig del Taulat, 266-270. Aula de formació 1. Planta 2a. Barcelona)

http://dixit.gencat.cat/ca/aux_intern/formulari_02/index.html

  • 5 de desembre de 2014, a les 12 h, a DIXIT Lleida (Avinguda del Segre, 5. Lleida)

http://dixit.gencat.cat/ca/aux_intern/formulari_lleida_01/index.html

Compartir