Compartir
829 visitas
11
oct.
2021

Presenta pòsters i comunicacions per al I Congrés d'Intervenció Psicosocial en Emergències

 


Ja està obert el període per presentar pòsters i comunicacions dins del marc del I Congrés d’Intervenció Psicosocial en Emergències, que organitzarem el Col·legi, del 27 al 29 d'abril de 2022, a Barcelona. 

Aquests materials es podran enviar, en format oral o pòster, fins el 14 de gener de 2022 i s'hauran d'encabir dins de tres categories: gestió de l’emergència, intervenció en l’emergència i recuperació. 

A la pàgina web del Congrés trobareu tota la informació relacionada amb la presentació d'aquestes comunicacions. 

 

Una cita imprescindible

Aquest innovador Congrés neix amb la voluntat de posar en valor l'atenció psicosocial cap a les persones en situacions d’emergències i catàstrofes.  Alhora, pretén ser un espai de trobada i reflexió entre professionals de diferents àmbits que serveixi per teixir xarxes que ens permetin millorar el suport a les persones afectades.

La presència habitual dels i les professionals de l’àmbit social en aquestes situacions és relativament recent i ha evidenciat que quan l’atenció a les necessitats socials s’aborda des d’un primer moment, l'afectació de les persones aminora i s’evita que els col·lectius més vulnerables quedin desatesos.

En aquest sentit, la pandèmia ha fet encara més evident la visió polièdrica de l'emergència, on es requereix un abordatge conjunt i coordinat entre diferents disciplines que ens permeti trobar aquelles aliances i particularitats que han de convertir-se en fortaleses durant les nostres intervencions. 

Així, en el marc d’aquest congrés comptarem amb la presència de veus expertes en intervenció social en emergències, tant nacionals com internacionals. Així mateix, també  hi tindran cabuda les mirades d’altres professionals de sectors com el sanitari, el periodístic o l’àmbit de la psicologia.

Compartir