Compartir
664 visitas
14
gen.
2021

Posicionament del TSCAT: Un sostre digne i estable per a les persones en situació de sense llar

 


Des del Col·legi de Treball Social de Catalunya volem expressar la nostra preocupació per la situació que pateixen els milers de persones que viuen al carrer arreu del territori. Arran de la mort de dues persones sense llar a Barcelona coincidint amb les baixes temperatures dels darrers dies i, també, arran dels efectes de la covid-19, aquesta crua realitat s’ha tornat a posar en l’agenda mediàtica i social. Però, malauradament, aquesta problemàtica no s’acaba amb el fred ni un cop passi la pandèmia, sinó que existeix tots els dies l’any.

Per aquest motiu, des del Col·legi hem fet públic avui un posicionament on alertem que els espais i recursos per atendre de forma temporal a aquestes persones no representen una solució a curt o mig termini i no resolen en absolut el problema de fons: la manca d’habitatge. I en aquest sentit, demanen que s’aposti per polítiques, estratègies i recursos en matèria d’habitatge que aportin una solució adequada i permanent per a les persones que viuen al carrer. 

Disposar d’un sostre digne i estable és el punt de partida necessari perquè moltes persones sense llar puguin iniciar el camí per transformar la seva situació. També és un element importantíssim perquè des del treball social poguem dur a terme la nostra intervenció, des de l’acompanyament i l’empoderament. És vital que hi hagi un treball orientat a la recuperació, basat en un model d’atenció que se centri en la persona i les seves necessitats.

Llegeix el posicionament complert

Compartir