Compartir
527 visitas
25
nov.
2020

Posicionament del Col·legi: Un 25-N en pandèmia

 


Per les 9 dones assassinades aquest 2020 per violència masclista a Catalunya. Per les 2.270 dones que han denunciat violència en l'àmbit familiar i les 2.693 víctimes ateses. Des del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya considerem que:

Aquest 2020 viurem un 25-N en una situació de pandèmia. I no podem passar per alt com de rellevant és aquest factor a l'hora de parlar de violències masclistes. Els serveis d'atenció a la dona i els serveis socials han vist incrementades el nombre de dones que pateixen violència masclista i, degut al confinament, han hagut de conviure amb el seu agressor a causa de l'aïllament i la reducció de les relacions socials i mobilitat.

Per altra banda, el confinament també ha provocat un increment de vulnerabilitat i de la feminització de la pobresa degut a les desigualtats estructurals de gènere del nostre model econòmic i social. Cal remarcar que això també és violència.

Però no han estat les úniques manifestacions de violència que s'han vist incrementades amb la ciris Covid: la ciberviolència i el ciberassetjament vers les dones i joves també ha sigut major.

Amb aquestes dades esfereïdores, des del TSCAT volem refermar el nostre compromís en la lluita per a l'eradicació de totes les formes de violència masclista, perquè lluitar-hi és defensar els drets humans més fonamentals. Per fer-ho, exigim enfortir l'estratègia i el compromís comú per combatre-les, i cal que aquesta lluita esdevingui el centre de les polítiques públiques.

El Col·legi, a més, també s'ha adherit al manifest unitari de l'ICD. Aquest any la campanya és "Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes" des d'on també s'anima a fer un minut de silenci, el 25-N a les 12 del migdia, com a suport de les dones que travessen situacions de violència masclista.

Compartir