Compartir
462 visitas
21
gen.
2021

Participem al programa Reset de Betevé per parlar de les persones que han demanat ajudes per primera vegada

 


El Col·legi, a través de l'Encarna Roldán, membre de la Comissió de Serveis Socials Bàsics, hem participat, avui 21 de gener, en el programa Reset de Betevé per parlar sobre totes aquelles persones que han demanat ajudes per primera vegada a causa de la covid-19. 

Roldan ha fet esment de les implicacions emocionals que suposa aquest tipus de situacions, però sense oblidar, també, com ha afectat la covid-19 a aquelles persones "invisibles per a la societat i que no tenen papers, així com a persones que ja venien de patir una alta vulnerabilitat i han vist agreujada la seva situació". 

La representant del Col·legi ha parlat també dels problemes de resposta que han tingut les administracions i que han hagut de suplir les xarxes d'ajuda veïnals o de barri. "La manca de resposta del sistema de benestar ens ha fet retornar a un assistèncialisme més propi del s.XIX que no pas del s.XXI", ha assegurat Encarna. 

Així mateix, ha posat l'accent en el paper desenvolupat per les treballadores socials, en l'increment de feina i les afectacions emocionals que està tenint tota aquesta situació en el col·lectiu. 

Pots veure la intervenció d'Encarna Roldán a partir del minut 06:50. 

Compartir