Compartir
733 visitas
07
jul.
2020

Otorguem els Ajuts de Cooperació del Col·legi

 


La Fundació Nuestros Pequeños Hermanos, l'Associació Solidària Amics de Mumbai i la Fundació Main són les entitats solidàries que rebran els Ajuts de Cooperació al Desenvolupament de 2019 del Col·legi.

Aquests Ajuts, que entreguem des de fa més de 15 anys, estan impulsats per la Comissió de Solidaritat i Cooperació i tenen com a objectiu reconèixer la tasca esforçada i compromesa de diferents entitats de cooperació internacional. Com és habitual, els projectes que es presenten han d'estar promoguts per entitats i/o treballadors i treballadores socials col·legiades, i aquest any la dotació econòmica a repartir entre les tres entitats és de 10.617 euros. 

La participació en la convocatòria d'aquest any ha estat molt positiva amb un total de 18 projectes presentats, cosa que demostra la bona acollida i la consolidació que té aquesta iniciativa del Col·legi. 

 

Infants i dones, protagonistes dels projectes escollits

El primer ha estat el projecte per facilitar la inserció social i laboral de dones haitianes que tenen infants amb greus discapacitats al centre comunitari Kay St. Germain de Tabarre (Haití), presentat per la Fundació Nuestros Pequeños Hermanos.

En paraules del director a Espanya i president a Europa ONGD Nuestros Pequeños Hermanos, Xavier Adsarà, aquest ajut "permetrà que moltes famílies amb infants discapacitats, puguin rebre el suport i l'ajut necessari per tirar endavant amb les seves vides en un moment de gran incertesa i inestabilitat econòmica provocada per la pandèmia del covid-19".

Del projecte s'ha valorat que aborda la problemàtica de l’abandonament d’infants haitians amb discapacitat, ja que se'ls ofereix atenció, seguiment i escolarització, a la vegada que potència l'autonomia econòmica de les mares. En total, s'ha dotat aquest projecte amb 3.700 euros. 


El segon projecte és de promoció de la qualitat de vida de les dones i les adolescents dels barris de barraques de Sanjay Gandhi del National Park de Mumbai, presentat per l'Associació Solidària Amics de Mumbai (Índia). 

És un projecte comunitari, liderat per treballadores socials de Mumbai, que té com a objectiu donar eines a la comunitat d’Adivasis -denominació que es dóna als grups ètnics o tribals indígenes de l’Índia-, especialment a les dones i noies adolescents, per tal de millorar el seu confort global quant a educació, convivència i salut. La dotació econòmica per aquest projecte és de 3.617 euros. 

"Ser una de les entitats escollides i rebre aquest ajut suposa assegurar canvis importants a la qualitat de vida de les dones i les adolescents dels barris de barraques de Sanjay Gandhi del National Park de Mumbai. Agraïm enormement a tot el Col·legi la confiança i el recolzament al projecte i a la nostra entitat", ha explicat Francesc Xavier Herrero, president d'Amics de Mumbai.


El tercer i últim projecte és el d'acompanyament familiar per a la prevenció del desemparament infantil a la província de Maputo (Moçambic), presentat per la Fundació Main.

En aquest cas, el projecte té com a objectiu promoure escenaris protectors dels drets de la infància, a partir del treball socioeducatiu amb les famílies i s'estructura en dues línies: ampliar les capacitats dels/les professionals de l’Associació Hlayiseka, entitat associada a Main i que treballa en el territori, per a la restauració de relacions familiars sanes i responsables, i ampliar les capacitats parentals de les famílies d’entorns empobrits per reduir les situacions de desemparament d’infants.

Segons explica Katrina Cárdenas, tècnica de projectes a la Fundació Main, "molts infants i joves acollits i acompanyats per l'Associació Hlayiseka i la Fundació MAIN a Maputo viuen en situació de carrer malgrat tenir família. Davant l'absència de serveis i programes que garanteixin la seva protecció i benestar i, davant l'escassedat de recursos, restaurar el vincle familiar resulta cabdal com alternativa per a la seva supervivència". En total, s'ha dotat aquest projecte amb 3.300 euros. 

 

Mira el vídeo dels projectes guanyadors

 

Compartir