Compartir
629 visitas
01
jul.
2020

Nou webinar: "La participació dels infants i adolescents en la presa de decisions"

 


El proper dijous, 9 de juliol, a les 17:30h, el Col·legi, a través de la Comissió d'Infància i Famílies, organitzem un nou webinar que, en aquest cas, portarà per títol "La participació dels infants i adolescents en la presa de decisions"

La participació des infants i adolescents en aquells temes i decisions que els afecta és important i és un dret però, tenim els canals necessaris per a fer-ho? Quina veu tenen en les decisions que es prenen i que els afecten directament? Què podem fer els i les professionals?. L'objectiu d'aquest webinar és aportar-nos alguns elements que ens ajudin a la reflexió sobre aquest tema. 

Per fer-ho, comptarem amb la presència de professionals que abordaran el tema des d'una perspectiva teòrica, passant per alguna experiència que s'ha realitzat durant aquest període de crisi sanitària.

L'estructura del webinar serà: 

  • Benvinguda i presentació
  • L’experiència pràctica des dels infants i adolescents en un òrgan de participació, amb Júlia Canto Gatpandan, presidenta del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya Infància, i Roc Morella Gorchs, vicepresident adolescent de la mateixa entitat. 

  • L’experiència pràctica des d’una Administració, amb Gretel Vila, educadora social i pedagoga. Actualment treballa a l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMEB) com a gestora de projectes d'educació dins la Direcció de ciutat educadora i cultura als barris. Tècnica referent del programa de lleure educatiu i comunitari Baobab i del programa Camins Escolars; també ha estat gestionant a nivell pedagògic la web "Estimat Diari", que durant el confinament ha donant veu als infants a través de creacions artístiques que han pogut anar penjant i publicant.

  • La perspectiva teòrica de la participació dels infants i adolescents, amb Ana Maria Novella, grup de Recerca en Educació Moral (GREM). Universitat de Barcelona. Responsable de la Línia d’investigació “Participació, educació i construcció de la  ciutadania” del Departament de Teoria i Història de l’Educació. Universitat de Barcelona. Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació. En l'actualitat, professora agregada del Departament de Teoria i Història de l'Educació de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona. Parlarà dels canals de participació que tenen els infants i adolescents i donarà elements que serveixin d’ajut per revisar el paper que tenim els i les professionals en aquest àmbit.

Aquest serà el segon webinar que realitzarem sobre temes d'interès per al col·letiu. El primer, sobre "L'atenció en el context d'emergències en aquesta pandèmia" el podeu veure al nostre Youtube.

El webinar serà gratuït, obert a tothom i es podrà seguir a través del canal de Youtube del Col·legi.  Per poder rebre l'enllaç i connectar-vos a la xerrada, heu de fer la inscripció prèvia obligatòria.

 

 

 

 

 

Compartir