Compartir
1525 visitas
26
març
2021

Nou comunicat del Col·legi en relació a la vacunació de les treballadores socials

 


El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya volem manifestar el nostre malestar perquè no s’està vacunant al nostre col·lectiu, -excepte a les treballadores socials sanitàries que ja han estat vacunades-, amb la mateixa rapidesa i agilitat que a d’altres professionals que treballen en els mateixos dispositius d’atenció social. Ens sentim discriminades, malgrat que les treballadores i treballadors socials també som essencials i estem en primera línia de l’atenció a la ciutadania.

Des de l’inici de la campanya de vacunació, el Col·legi ens hem reunit amb representants de la Generalitat responsables d’aquest tema per tal d’incidir en la necessitat de prioritzar la vacunació del col·lectiu, conèixer de primera mà com i en quins terminis es concretaria el pla i posar-nos a disposició de les administracions a l’hora de col·laborar en tot el procés.

Volem deixar clar que la responsabilitat de la vacunació de les i els professionals essencials és de l’administració sanitària competent, en col·laboració amb les empreses contractants tant públiques com privades, que són les que han de garantir l’equitat en els criteris de priorització.

Per respecte al mateix principi d’equitat, no hem volgut facilitar els llistats amb les dades de la nostra col·legiatura, ja que, tot i que la col·legiació en la nostra professió és obligatòria, encara hi ha una part del col·lectiu que no està col·legiat i, per tant, no volíem deixar fora a aquest grup de professionals que també estan exposats. No obstant, per a les i els professionals que fan exercici lliure de la professió, el Col·legi ha habilitat un formulari a la nostra web on es poden inscriure perquè tramitem les seves dades a Salut Pública.

Finalment, demanem a les administracions competents que incorporin a les treballadores socials en el pla de vacunació de les i els professionals essencials.

Altres notícies sobre la vacunació al col·lectiu:

 

Compartir