Compartir
239 visitas
14
maig
2020

"Necessitem unes polítiques socials que dignifiquin les persones i no perpetuïn la beneficència", Conchita Peña al Nació Digital

 


La degana del Col·legi, Conchita Peña, ha concedit una entrevista al diari Nació Digital per analitzar les conseqüències de la pandèmia del coronavirus i parlar del paper del treball social en tota aquesta emergència. 

En aquesta entrevista, Peña ha posat l'accent en la necessitat d'unes polítiques socials que dignifiquin les persones i no perpetuar la beneficència. "Les polítiques socials han de tenir un objectiu pedagògic que capaciti els individus per actuar autònomament, sense necessitat de recórrer constantment a un Estat o administració protectora que decideixi què és el millor per nosaltres", ha indicat Peña.  

Per evitar caure en el risc de perpetuar la beneficència, la degana aposta per "crear un sistema de protecció social flexible que permeti produir canvis estructurals en la societat perquè les persones tinguin oportunitats per prendre les seves decisions.  La crisi social generada per la Covid-19 requereix canvi de model de les polítiques socials i econòmiques, o tindrem grans grups de població amb un gran patiment". 

Durant la conversa amb el periodista del diari digital, Conchita Peña, també ha parlat de la situació del col·lectiu de treballadores i treballadors socials, reivindicant el seu importantíssim rol durant l'emergència i la seva visibilitat, aixó com uns salaris dignes.   

Llegeix l'entrevista sencera

Compartir