Compartir
312 visitas
10
des.
2021

"Necessitem un model d'atenció social que garanteixi els drets de les persones"

 


La degana del Col·legi, Conchita Peña, va ser entrevistada, el passat 9 de desembre, al programa La linterna de la Cadena COPE, arran de la nota de premsa enviada pel Col·legi davant la mort d'una família vulnerable en un incendi a la Plaça Tetuan de Barcelona i on s'exigien més recursos per reduir la pobresa i polítiques transversals per millorar la qualitat de vida de les persones. 

En l'entrevista, Peña va assegurar que el model d'atenció dels Serveis Socials "ha de canviar" i que per això "cal desplegar ja el Pla Estratègic de Serveis Socials". Aquest nou model ha de permetre, segons indicava la degana, "passar de l'assistencialisme actual a un model universal que garanteixi els drets de les persones".

La degana també va incidir que no s'ha de fragmentar la pobresa. "La pobresa és pobresa", va assegurar, i també va apuntar l'excès de burocratització d'un sistema que obliga a les persones pobres "a justificar sempre que són pobres" i que sempre recau sobre els Serveis Socials Bàsics, impedint que facin la seva feina principal que és acompanyar i donar eines a les persones perquè surtin de la situació de pobresa en la qual viuen. 

Escolta l'entrevista sencera

 

Compartir