Compartir
2453 visitas
30
ag.
2021

Mor Montserrat Colomer, pionera del Treball Social

 


Aquest diumenge 29 d'agost ens va deixar una de les pioneres del Treball Social, a punt de fer 100 anys, la Montserrat Colomer Salmons. Des del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya lamentem la seva pèrdua i volem expressar el nostre condol als seus éssers estimats.

Nascuda a Barcelona el 1922, la Montserrat Colomer ha estat tot un referent en l'àmbit del Treball Social, destacant especialment la seva publicació l'any 1974 del 'Mètode Bàsic de Treball Social', encara vigent avui dia a les facultats.

Entre la seva dilatada trajectòria, en destaca haver estat secretaria i presidenta de la Federación Española de Escuelas de la Iglesia de Servicio Social (FEEISS) o haver format part de l'equip promotor de l'Institut de Treball Social i Serveis Socials (INTRESS), creat el desembre de 1984 i on va assumir diverses responsabilitats fins el 2004.

A més, Colomer va publicar diversos llibres i va ser l'autora d'importants articles de la Revista de Treball Social. Precisament, aquesta mateixa revista la va entrevistar en la publicació número 184.

L'any 2008, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya li va atorgar la primera Medalla d'Or per la seva trajectòria professional. També va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2011) i el III Premio Estatal del Trabajo Social del Consejo General del Trabajo Social (2014).

La rellevància de la seva tasca l'ha portat a ser una de les protagonistes del llibre '14 Dones', que repassa la història del treball social a Catalunya a través d'una desena de figures femenines i que presentarem el pròxim 9 de setembre.

Així mateix, per aquells qui vulguin acomiadar-la, el vetlatori tindrà lloc aquest dimarts 31 d'agost a la sala 15 del Tanatori de Sancho d'Àvila (Barcelona), des de les 14:30h i fins les 21h, i es celebrarà una missa a la parròquia Santa Eulàlia de Vilapiscina (Pg. Fabra i Puig 260) aquest dimecres 1 de setembre a les 11h.

Compartir