Compartir
2790 visitas
24
jul.
2020

Medalla d'Honor de Barcelona per al col·lectiu de treballadores socials

 


El Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya hem estat distingides amb una de les Medalles d'Honor de Barcelona d'aquest 2020. Així s'ha aprovat, per unanimitat de tots els grups municipals, en el Ple de l'Ajuntament, celebrat el 24 de juliol. 

També rebran la mateixa distinció el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social i el Gremi d'Hotels de Barcelona. 

D'aquesta manera es vol reconèixer a les i els professionals, com les treballadores i treballadors socials, que han estat en primera línia d'atenció a la ciutadania durant la pandèmia. En nota de premsa, l'Ajuntament explica que "s’ha guardonat a cinc dels sectors implicats més directament en donar resposta a la crisi provocada per la Covid-19, amb la consciència que han estat molts més els implicats en aquest repte sanitari i social". 

Des del Col·legi volem expressar la nostra il·lusió i agraïment per aquest reconeixement públic a tot el nostre col·lectiu. En aquest punt, volem fer un especial reconeixement a les treballadores socials sanitàries, que han estat i estan al focus de la intervenció en aquesta lluita. Sumem, com no, el reconeixement a les companyes de l’Equip d’Intervenció en Emergències del Col·legi i, per suposat, a les companyes i companys de Serveis Socials, residències, tercer sector, entre d'altres. Com bé sabeu, som un col·lectiu que, massa sovint, estem invisibilitzades i que hem tingut i tenim un paper clau a l'hora de gestionar les afectacions socials que ens està deixant el coronavirus.

També, aprofitem per expressar la nostra felicitació a les companyes i companys dels col·legis de Metges i Infermeres, a la Taula del Tercer Sector i al Gemi d'Hotels per aquest merescut reconeixement a la feina que han fet i fan davant la covid-19.  

 

Què és la Medalla d'Honor de Barcelona?

La Medalla d’Honor de Barcelona és un guardó que l’Ajuntament de Barcelona va instituir l’any 1997 amb motiu de la celebració del centenari de l’agregació dels pobles del pla per distingir aquelles persones o entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social hagin contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics. Cada any s’atorguen 25 medalles, de les quals 5 són de l’àmbit de ciutat i 20 estan proposades pels districtes.

Nota de premsa de l'Ajuntament de Barcelona sobre les Medalles d'Honor

 

Compartir