Compartir
380 visitas
07
abr.
2021

Lliurem les Medalles d'Or 2021 del Col·legi

 


És un dels actes més especials i emotius que organitza el Col·legi i, aquest any, no va ser menys. I és que les Medalles d'Or són un reconeixement que fa tot el col·lectiu a companyes i companys de professió que, amb la seva dedicació i les seves aportacions, contribueixen a impulsar i fer créixer el treball social. Per això, l'acte de lliurament d'aquests guardons sempre és un moment de celebració col·lectiva, així com de reivindicació i de visibilització de la professió i de tot el que aporta a la societat. 

El passat 6 d'abril, l'Ateneu Barcelonès va acollir l'edició del 2021 d'aquestes Medalles d'Or que, de nou, per les restriccions de la covid-19, es va fer a porta tancada i amb aforament reduït. L'acte, però, es va poder seguir a través del nostre canal de Youtube, on es van aplegar una cinquantena d'espectadores i espectadors. 

Conduït per la membre de Junta, Mercè Civit, l'acte va començar amb el visionat del vídeo que va fer el Col·legi amb motiu del Dia Mundial del Treball Social, que se celebra a mitjans de març i que sempre té un moment especial en aquest acte. 

Tot seguit, la degana del Col·legi, Conchita Peña, va fer l'obertura institucional, seguida de les intervencions de Sònia Fuertes, comissionada d'acció Social de l’Ajuntament de Barcelona; Lluïsa Moret, presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, i Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. 

Feta aquesta part, va arribar el moment àlgid de l'acte, amb l'entrega de les Medalles. La primera va ser la de la categoria de Trajectòria Professional, guardó que la col·legiatura va otorgar a la treballadora social santària, Mar Peña, que malauradament va morir a mitjans febrer, en ple procés de votació. Després de visionar un vídeo de fotos i d'escoltar l'emotiva glossa de la seva amiga i companya de feina, Carme Rovira, els fills de la Mar, la Mariona i l'Arnau, van pujar a l'escenari a recollir el premi de la seva mare. 

Després va arribar el moment de donar la Medalla d'Or en la categoria de Significació del treball social en el moment actual, condecit a Ramona Torrens. La treballadora social va recollir el guardó, un cop vist el vídeo de recull de fotografies i de la sentida glossa elaborada per la seva amiga, Carmina Puig

Finalment, com en els darrers anys, es va donar una Medalla d'Or a una entitat que es distingeix per la defensa dels drets socials. En aquesta ocasió, es va premiar la Fundació Amics de la Gent Gran, entitat dedicada a lluitar contra la soledat no desitjada i l’aïllament social de les persones grans. Un guardó que volia posar en valor aquesta gran tasca, tan important i necessària, d’estar al costat i donar suport a un col·lectiu que, a més, ha estat especialment castigat per aquesta pandèmia. Van recollir el premi, la membre del patronat, Isabel Montraveta, i la Pepita Fontanals, usuària de l'entitat. 

L'acte va concloure amb una actuació, en petit format, de Plastic, un grup de música que versiona amb un estil molt propi cançons conegudes i que van posar la nota musical i animada a aquest acte tan significatiu per al Col·legi i per a tot el col·lectiu. 

 

Ja pots veure la galeria de fotos de l'acte i tornar-lo a reviure al nostre Youtube

Compartir