Compartir
469 visitas
19
febr.
2021

Lliurem el Premi Dolors Arteman en un acte on celebrem les 10 edicions d'aquest guardó

 


El Col·legi vam celebrar, el 18 de febrer, l'acte d'entrega del Premi de Recerca de Treball Social Dolors Arteman. Un acte online en el qual, a banda de "lliurar" virtualment aquest guardó a la premiada i el premiat, vam poder commemorar les 10 edicions d'aquest prestigiós premi que convoquem cada dos anys. 

La degana del Col·legi, Conchita Peña, va ser l'encarregada d'obrir l'acte. "És un motiu d’orgull per a nosaltres, per a les institucions que hi col·laboren i per a tota la professió comptar amb un premi de recerca en treball social amb aquest bagatge i prestigi entre les i els professionals de l’àmbit social", va assegurar. Peña també va resaltar la "indubtable la gran tasca que ha fet i que està fent aquest Premi a l’hora d’impulsar la recerca i la innovació en una disciplina com la nostra", on va concloure que "encara ens queda molt a fer en aquest terreny".

L'acte va comptar amb la presència de les institucions que col·laboren en aquest Premi. Va iniciar aquest torn institucional el tinent d’Alcaldia de l’Àrea d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Jesús Husillos, posant en valor la figura de la Dolors Arteman que, va dir, "és un orgull per a la nostra ciutat" i va incidir també en la importància del Premi a l'hora de donar prestigi i visibilitat al treball social. 

En la mateixa línia va intervenir la diputada i presidenta de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, Lluïsa Moret, qui va assegurar que el Premi és una "iniciativa consolidada que posa en valor el paper determinant del treball social". També va recalcar el seu valor "buscant noves lògiques en les intervencions que, de retruc, milloren també la vida de la ciutadania". 

Finalment va concloure aquest bloc el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, que va reivindicar la importància de "l’expertesa i del coneixement científic en l’àmbit del treball social" i va afegir que "calen indicadors d'impacte de les polítiques públiques per valorar com hem transformat la vida de persones". 

Les 10 edicions del Premi van tenir un protagonisme especial durant l'acte. Primer amb l'estrena d'un vídeo commemoratiu basat en la conversa que van mantenir el membre del Jurat, Xavier Pelegrí, i l'amiga i companya de feina de la Dolors Arteman, Pilar Ferran, on s'aborden curiositats de la figura de la Dolors i del propi Premi de Recerca. I segon, amb el repàs històric que el mateix Xavier Pelegrí va fer sobre el Premi, recordant les recerques guanyadores de les diferents edicions. 

Vídeo commemoratiu 10 edició del Premi

Com no podia ser d'una altra manera, l'acte va comptar amb la participació del guanyador i guanyadora de l'edició d'enguany. El primer en intervenir va ser Sergi Sánchez Castiñeira, premiat en la categoria de “Millor Treball de Recerca Finalitzat” amb el treball "El trabajo social en acción. Prácticas profesionales en los Servicios sociales básicos" i, en segon lloc, Judit Castellví i Majó, premiada en la categoria de “Millor Proposta de Recerca a Realitzar” amb el treball "Les competències digitals dels treballadors socials". Tots dos van poder explicar a fons els seus projectes de recerca i van coincidir a l'hora de manifestar el seu agraïment per ser guanyadors d'aquest Premi. 

Acte de lliurament del Premi

 

Compartir