Compartir
363 visitas
17
gen.
2020

"Les mesures contra el maltractament infantil haurien de vetllar per preservar l'entorn de seguretat del menor d'edat i disminuir la victimització secundària"

 


El membre de la Comissió d'Infància i Família del Col·legi, David Rodríguez, ha participat avui a la Comissió de Treball, Afers Socials i Família del Parlament de Catalunya per tractar la proposició de llei de mesures per a la prevenció i el tractament del maltractament infantil. En la compareixença, on també han participat representants d'altres col·legis professionals, Rodríguez ha exposat la posició del Col·legi en relació a aquesta proposició. 

El representant del TCAT ha posat l'accent en la necessitat de preservar l'entorn de seguretat de l'infant víctima d'un abús o maltractament i de disminuir la victimització secundària, així com d'aplicar el principi de l'interès superior del menor de manera transversal a totes les polítiques, i no només les d'infància.

Pel que fa a la figura del treballador o treballadora social, Rodríguez ha demanat que formi part "sempre i de forma prescriptiva" dels equips professionals que intervenen en casos de maltractament infantil, i que siguin considerats com a figures d'autoritat pública davant la població. També ha esmentat com a professionals estratègics els mediadors socioculturals i els coordinadors de parentalitat en l'àmbit judicial.

Llegeix la nota de premsa que hem enviat als mitjans amb la posició del Col·legi. 

Compartir