Compartir
633 visitas
04
ag.
2021

Les Medalles d’Honor de Barcelona reconeixen la tasca del treball social

 


Les Medalles d’Honor de Barcelona 2021 han reconegut la tasca dels treballadors i treballadores dels serveis socials (IMSS) de la ciutat, que com a serveis essencials han hagut de fer front a circumstàncies excepcionals, “tot demostrant una gran vocació de servei públic”, segons ha explicat l’Ajuntament de Barcelona en nota de premsa.

Com l'any passat, els guardons d’aquest 2021 han volgut ressaltar de nou la tasca fonamental del treball social en la lluita contra la COVID-19. 

Recordem que al 2020, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya va ser guardonat amb una de les Medalles d'Honor de Barcelona en reconeixement a les i els professionals que van estar -i continuen estant- en primera línia d'atenció a la ciutadania durant la pandèmia. 

Un any i mig després de l’esclat de la pandèmia, les treballadores i treballadors socials continuen donant resposta al repte sanitari i social sense precedents que ha suposat la COVID-19, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables.

Juntament amb els serveis socials, les Medalles d’Honor d’enguany han destacat el paper de tres entitats que han lluitat per la defensa dels drets de persones especialment vulnerables durant la pandèmia, com les persones amb trastorns de salut mental (Federació Catalana de Salut Mental), els infants (Xarxa dels Drets dels Infants) i la gent gran (Coordinadora Residències 5+1).

També s’ha reconegut el treball de persones i entitats que treballen contra la violència masclista o a favor del comerç de proximitat, la cultura, l’activisme veïnal, l’esport i la defensa dels drets de les persones, entre d’altres.

Compartir