Compartir
674 visitas
06
oct.
2020

L'alimentació, reflexions sobre una necessitat emergent

 


El 5 d'octubre, la Comissió de Treball Social Comunitari ens va oferir un interessant espai de reflexió sobre l'alimentació, una de les necessitats emergents que ha agreujat aquesta pandèmia, gràcies al webinar "Alimentació i vulnerabilitat en temps de pandèmia: estratègies, respostes i pràctiques".

Aquesta xerrada online, que van seguir una setantena de persones a través del nostre Youtube, va servir per parlar dels efectes de les crisis en l'alimentació i de les respostes que s'han de donar que siguin de qualitat, perdurables en el temps i transformadores. 

Presentat per la coreferent de la Comissió, Loida Mejías, amb el suport de la membre de la Comissió, Francina Planas, el webinar va comptar amb ponents d'excepció per abordar aquest tema tan vital i complex a la vegada.

Per una banda, van intervenir Marta Llobet i Paula Duran, professiores de la UB i investigadores del grup de recerca Alimentació en contextos vulnerables, que van exposar alguns dels resultats principals de la seva recerca, així com algunes de les pràctiques i respostes que s'estan oferint a l'entorn de l'ajuda alimentària. Per contextualitzar la situació actual i explicar quines accions i reptes s'estan encarant des de la pràctica professional, van participar a la xerrada Xavier Aguilar i Laia Vinyas, director i treballadores social respectivament del CSS Roquetes Trinitat Nova i Canyelles. Finalment, també va intervenir Aïda Ballester, tècnica comunitària al Pla Comunitari de Roquetes, que va aportar l'experiència del projecte "Més amb menys". 

Si us veu perdre la xerrada, la podeu tornar a veure al nostre Youtube

Compartir