Compartir
801 visitas
03
març
2020

La Plataforma en Defensa dels Drets de les Persones amb Dependència reitera la necessitat de més recursos i més places

 


La Plataforma en Defensa dels Drets de les Persones amb Dependència, de la qual som membres, juntament amb sindicats majoritaris, col·legis professionals i entitats de gent gran i de diversitat funcional, reiterem la necessitat de més recursos i més places.

En una nota de premsa enviada avui 3 de març als mitjans de comunicació, expliquem que actualment a Catalunya falten 8.000 places per arribar al 5% recomanat pels organismes internacionals i hi ha un alt nombre de sol·licituds en tràmit: 22.065 inicials i 20.624 de revisió de graus. Des de la plataforma hem mantingut dues reunions de treball amb Treball, Afers Socials i Famílies en què s’ha reclamat acabar amb les llistes d'espera, més agilitat i menys burocràcia, entre altres mesures. 

A la darrera reunió amb la Generalitat es va informar la Plataforma d’un increment de 141 milions d’euros en els pressupostos 2020 per a la dependència i la diversitat funcional, increment positiu però insuficient sobretot perquè no es té cap informació de com afectarà a les llistes d’espera, la creació de places públiques, la qualitat de l’atenció i l'objectiu de posar fi a la suspensió i l'endarreriment d’alguns pagaments.

Llegeix la nota de premsa sencera

 

 

Compartir