Compartir
682 visitas
20
jul.
2021

“La nostra professió és imprescindible per l'erradicació de les violències masclistes”

 


La recentment creada Comissió de Gènere del TSCAT ha publicat aquest dilluns 19 de juliol un article al Social.cat sobre la importància del Treball Social per a combatre les dinàmiques patriarcals existents en la societat actual. 

L’article comença expressant l’estreta connexió del Treball Social amb les tasques de cures, així com la rellevància d’aquest com una disciplina “que arriba més enllà del treball de la gestió burocràtica, una que acull l'assistència directa i estreta i abraça les cures.”

Per altra banda l’article mostra la preocupació envers l'augment dels feminicidis, l'expressió més forta de la violència masclista”. Davant d’això, la Comissió explica que des del Treball Social s’ha de “treballar per millorar la prevenció, la detecció, l'atenció i la intervenció en les situacions de violència masclista” a través de l’aplicació de la perspectiva de gènere en tots els àmbits. És només així, expliquen, com serà possible “erradicar el masclisme que encara tenim incorporat i despatriarcalitzar el Treball Social”. 

Si vols llegir l’article complet, pots fer-ho en aquest enllaç.

Compartir