Compartir
121 visitas
22
nov.
2022

La degana parla a Ràdio Estel sobre les traves burocràtiques a l'hora de demanar ajuts

 


El programa El Matí de Ràdio Estel, conduït per Pol Marsà i Mercè Raga, ha entrevistat a la degana del Col·legi, Conchita Peña, per tracar les grans dificultats burocràtiques que existeixen a l'hora de sol·licitar ajuts socials. 

Peña ha assegurat que és "una indignitat que persones en situació de pobresa hagin d'estar continuament acreditant la seva situació i que les i els professionals que ens hem de dedicar a l'acompanyament d'aquestes persones ens acabem convertint en expertes en burocràcia". 

La degana ha fet referència a l'enquesta realitzada pel Col·legi al 2021 per ressaltar com, cada cop més, les professionals del treball social queden relegades al tràmit de papers. "Les nostres col·legiades dediquen més d'un 40% de la seva jornada a fer paperassa. Està cla que una part de la nostra tasca està enfocada a buscar el recurs més adient, però no és l'àmbit d'intervenció únic", indicava Peña. 

Davant de la pregunta de per què hi ha tanta burocràcia, Conchita Peña ha insistit en "l'estigmatització de la pobresa" i al mantra de "hi ha persones que els agrada viure de les ajudes, per això s'ha de fiscalitzar i assegurar que la persona mereix el recurs". A més, va introduir que les dificultats també radiquen en la intervenció de diferents administracions que "no interoperen entre elles informàticament, obligant a les persones a anar d'un lloc a un altre, fent cues i amb una gran desorientació", va concloure. 

Escolta l'entrevista sencera (a partir del minut 06:20)

 

Compartir