Compartir
740 visitas
30
des.
2021

La degana parla a Catalunya Informació sobre l'impacte de la pandèmia en els Serveis Socials i del paper del treball social en els desnonaments

 


El programa de ràdio Catalunya Informació, de Catalunya Ràdio, ha entrevistat aquest matí a la degana del Col·legi, Conchita Peña, per parlar de l'impacte de la pandèmia per la covid-19 en el sistema de Serveis Socials i en el col·lectiu de treballadores i treballadors socials. 

Peña ha indicat que la situació actual es fa difícil d'assumir "perquè com d'altres sistemes no estàvem preparats per gestionar una pandèmia com aquesta i perquè partíem d'un sistema de Serveis Socials en situació precària", per això, ha continuat, "fa temps que demanem una revisió del model". També ha parlat del paper de frontissa que fan els i les professionals entre els polítics i les institucions i la ciutadania. "Tractem amb persones que estan en situacions de gran estrés per la seva situació i el problema és que no ens veuen com a professionals que estan al seu costat i poden defensar els seus drets socials, per això a vegades patim aquests episodis d'agressivitat per part d'alguns ciutadans". 

En relació al nou protocol que està preparant la Generalitat on es planteja que les conclusions dels Serveis Socials siguin vinculants per suspendre temporalment un desnonament si aquestes confirmen que es tracta de famílies vulnerables, la degana ha afirmat que això es demanava fa temps, que "els informes que elaborem es tinguin en compte i es consideri la nostra valoració com a professionals". Però, ha matisat, "el nostre objectiu no és únicament fer aquest informe. Hem de poder fer també un diàgnostic de la situació, un treball amb les famílies i un pla de recuperació, i per això hem de tenir la capacitat d'intervenir en temps i forma". 

Finalment Peña ha parlat del paper de les treballadores socials en les comitives judicials en els desnonaments. "Nosaltres hem d'estar al costat de les famílies i ser-hi si elles ens ho demanen, no per imperatiu judicial".  

Escolta l'entrevista completa (a partir del minut 34:45)

Compartir