Compartir
617 visitas
07
març
2022

La degana incideix en la necessitat del treball social en salut en el suplement La República del Punt Avui

 


El setmanari La República, del diari El Punt Avui, va publicar el 4 de març el dossier "Radiografia de la sanitat pública", en el qual hi ha una part en la qual es parla del paper treball social en el sistema sanitari amb les declaracions de la degana del Col·legi, Conchita Peña

“Estem dins del sistema de salut des de fa més de quaranta anys per aconseguir una atenció integral de la persona: què és allò que està en l’òrbita social i que acaba afectant la salut de les persones? I a l’inrevés: quins són els factors de salut que impacten en la vida o la participació social de les persones i les seves famílies?”, explica la degana en aquest article.

També aborda la invisibilitat de les intervencions que s'han fet des del treball social sanitari durant la pandèmia i posa el focus d'antenció en la manca de treballadores socials en l’atenció primària. “L’assistència primària està patint i necessita més recursos, i la presència dels treballadors socials està molt per sota del que cal. Fan falta més treballadors socials als CAP", indica Conchita Peña. 

Llegeix les declaracions de la degana en el marc del reportage

Compartir