Compartir
503 visitas
19
gen.
2021

La degana defensa el dret a l'habitatge en una roda de premsa convocada pel Grup Promotor de la Llei 24/2015

 


El 19 de gener, el Grup Promotor de la Llei 24/2015 va organitzar una roda de premsa per alertar sobre una imminent sentència en relació al recurs d'inconstitucionalitat interposat pel PP contra el Decret 17/2019 que va ampliar la Llei 24/2015 de mesures urgents per fer front a l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Gràcies a aquesta ampliació es protegeixen noves situacions d’emergència com els desnonaments per finalització de lloguers socials o els desnonaments invisibles pel fet d’aplicar augments abusius a la renda de lloguer quan es vol renovar un contracte, entre d’altres.

Segons explica el Grup Promotor en un comunicat, els efectes d’una anul·lació serien desastrosos: segons dades de la Generalitat en menys d’un any, la Llei ha obligat als grans tenidors a fer 2.200 ofertes de lloguer social per evitar desnonaments i, sense comptar els casos de Barcelona, en aquest moment 3.289 famílies serien desnonades si la sentència és negativa per estar pendents d’un lloguer social (1.399 desnonament de lloguer, 1.324 d’ocupacions i 566 d’hipoteca)

La degana del Col·legi, Conchita Peña, va intervenir en aquest acte reivindicatiu mostrant el suport del Col·legi a la petició del Grup Promotor. "La sentència del Tribunal Constitucional sobre el recurs interposat pel PP contra el Decret Llei 17/2019 pot ser un nou atac a un dret fonamental com és el de l’habitatge", va assegurar. I va afegir, "les treballadores socials de Catalunya creiem que s'ha de passar de la mercantilització de l'habitatge a convertir-lo en un veritable dret social". 

En la roda de premsa també hi van participar representants del Sindicat de Llogateres, Taula del Tercer Sector, l'Associació Catalana de Municipis, Marea Blanca, el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, la Comissió de defensa de l'ICAB, així com diferents partits polítics. 

Consulta el comunicat del Grup Promotor

 

Compartir