Compartir
1033 visitas
18
jul.
2022

La Comissió de Salut Mental presenta el document "Experiències liderades des del Treball Social en salut mental"

 


La Comissió de Salut Mental del Col·legi ha presentat el document "Experiències liderades des del Treball Social en salut mental", coordinat per Alícia Casals Arnau i Marta Vallvé Elies i elaborat per Marta Armero Leyva, Àdam Benages Nozal, Gemma Cervera Ortega, Mònica Díez Vera, Ruben Fernández González, Eduardo Garcia Moreno, Esperanza Gonzalez Ruano.

L'objectiu d'aquest document és donar visibilitat a experiències, de caire grupal i comunitari, liderades per treballadores i treballadors socials que, des de diversos territoris de Catalunya, impulsen canvis i millores en la salut mental de la població i contribueixin a teixir comunitats més fortes que protegeixen els seus membres.

En total, s'inclouen un total de 22 projectes dissenyats, coordinats, executats i/o avaluats per una treballadora social que pertany a un servei de la Xarxa de Salut Mental de Catalunya. Són projectes que es realitzen sobretot des de l’atenció hospitalària i l’atenció primària especialitzada, adreçats en primer lloc a població adulta i en segon lloc a usuaris i usuàries de la xarxa infantojuvenil i que tenen la dimensió grupal i comunitària com a eix vertebrador. 

A banda de les experiències concretes, el document inclou un marc teòric que permetrà repassar com va sorgir el treball grupal i comunitari, i com l’evolució històrica de la societat va implicar canvis en la manera de plantejar les intervencions per part de la disciplina. També hi ha espai per parlar de l'ètica aplicada a les intervencions grupals i comunitàries, com a fonament bàsic de la professió, en qualsevol dels nostres camps d’intervenció i punt de partida de qualsevol dels projectes exposats.

Finalment hi ha un espai per analitzar els reptes i oportunitats de la disciplina i per reflexionar i descobrir com, des del treball social, es pot generar transformació social més enllà de l’àmbit de gestió en què molts cops s’encasella la nostra actuació i tenir present aquestes professionals com una eina molt valuosa en els projectes socials.

Llegeix el document


 

Compartir