Compartir
966 visitas
27
gen.
2020

Jornada: Quins són els reptes ètics del treball en xarxa?

 


El dimarts 18 de febrer, els comitès d’ètica dels col·legis d'Educació Social, Pedagogia, Psicologia i del nostre Col·legi organitzarem aquesta sessió que tindrà com a objectiu parlar del treball en xarxa per tal d'identificar nous reptes. Aquesta necessitat de treballar en xarxa afecta tant els diferents membres d’una mateixa organització (polítics, cos de gestió, tècnics de base, personal de suport…), com les diferents organitzacions que actuen en un mateix territori, siguin aquestes institucions públiques o entitats del tercer sector.

Es pot dir que el treball en xarxa és el treball sistemàtic de col·laboració i complementació entre els recursos locals d’un àmbit territorial. És més que la coordinació (intercanvi d’informació), és una articulació comunitària: col·laborar de forma estable i sistemàtica per evitar duplicitats, competència entre recursos, descoordinació i per potenciar el treball en conjunt. A més, aquest treball en xarxa genera diferents problemàtiques tant tècniques com ètiques. També les millores tècniques obren nous interrogants ètics que caldrà veure com es resolen.

 

Programa de la jornada

 • 16:30 Benvinguda a càrrec del Comitè d’Ètica del CEESC.
 • 16:45 Què és una xarxa socioeducativa?, a càrrec de Jordi Longás Mayayo, doctor i llicenciat en Pedaogia, diplomat en Educació Social, professor de la FPCEE Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Director Executiu de l'Equip d'Assessoria Científica del Programa CaixaProinfància. Té nombroses investigacions i publicacions a l’entorn de les xarxes socioeducatives.
 • 17:15 Taula rodona: Quins són tècnicament els reptes ètics que surten del treball interdepartamental en xarxa?
  • Pilar Bonasa, membre de la Comissió Deontològica del Col·legi de Psicologia de Catalunya.
  • Maria Concepció Torras, presidenta de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Pedagogia de Catalunya
  • Jesús Vilar, president del Comitè d’Ètica del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.
  • Elisa Abellán, presidenta del Consell de Deontologia Professional del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.
 • 18:15 Debat obert amb el públic

 

L'acte se celebrarà a les 16:30 a la Sala d'actes del Teatre Magatzem  (Carrer de Reding, 14. Tarragona). L'activitat és gratuïta i t'hi pots inscriure a través d'aquest enllaç

Compartir