Compartir
314 visitas
22
nov.
2021

Interessant jornada de debat i reflexió sobre la construcció d'infants i joves

 


Més d'una cinquantena de persones es van aplegar, el passat 19 de novembre a l'Ateneu Barcelonès, per seguir la jornada "La construcció de l'infant i el jove en el segle XXI". Una jornada organitzada per la Iniciativa Intercol·legial per a la Infància i l'Adolescència, integrada pel nostre Col·legi, els Col·legis de Psicologia, de Pedagogia i de Metges i la Fundació Congrés Català de Salut Mental, amb motiu del Dia Mundial de la Infància. 

La degana del Col·legi, Conchita Peña, va inaugurar aquesta jornada que tenia com a objectiu convertir-se en un espai de trobada on adults, infants i joves, amb diferents mirades, rols i experiències, es preguntessin com veuen la vida i el futur. En aquest sentit, Peña va destacar la importància de la mirada multidisciplinar a l’hora d’abordar els reptes d’infants, adolescents i joves, així com la necessitat "d’escoltar-los i deixar-los participar en els espais de relfexió i presa de desicions per convertir-los en actors principals del seu futur".

La primera taula, titulada “Com pensar els infants i joves del segle XXI?” i moderada per Francesc Vilà, membre del Cicle d'Infància, estava integrada per professionals de diferents disciplines: Jordi Puig, doctor en pedagogia; Mª del Pilar Tintoré, advocada especialitzada en Dret Internacional de Família i Infància; Carles Feixa, catedràtic d'Antropologia social; Toni Talarn, doctor en Psicologia. Tant les intervencions com el col·loqui posterior amb les i els assistents van permetre tractar i reflexionar, des de les diferents disciplines i formes d'intervenció, sobre les principals problemàtiques que afecten al col·lectiu d'infants i adolescents. 

En la segona taula, anomenada "Experiències i vivències" i moderada per Jose Fernández, representant de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM), va ser el moment d'escoltar les experiències i donar veu a les entitats que representen infants i joves però, també, a les i els professionals que treballen directament amb aquest col·lectiu. Per part dels joves van intervenir Marià Llop, secretari del Consell Nacional de Joves de Catalunya (CNJC) i Berta Marquès, de la Fundació Catalana de l’Esplai; mentre que per part dels professionals van participar Gemma Pedra, psicòloga Social Associació Reintegra- Programa Noves Oportunitats de Lleida; Albert Reixachs, treballador social i educador de la Fundació MAIN i Carolina Soler, mestra, pedagoga, mediadora i psicoterapeuta en pedagogia sistèmica. 

La cloenda va anar a càrrec de Mati González, referent de la Comissió d'Infància i Família del TSCAT i coordinadora del Cicle, que va assegurar que "el que s'ha parlat avui ens ha interpel·lat com a professionals, però també com a persones i ciutadanes i ciutadans" i va afegir que "ens enduem una motxilla plena d'elements per afrontar la construcció i els futur dels infants i joves". 

Pots veure la jornada al nostre canal de Youtube  

 

Compartir