Compartir
473 visitas
14
jul.
2020

"Ingrés Mínim Vital: una proposta encertada però amb una gestió deficitària"

 


La membre de Junta del Col·legi, Mercè Civit, ha escrit un article d'opinió per al diari digital, Social.cat, on reflexiona sobre les primeres passes del recentment aprovat Ingrés Mínim Vital.

Segons explica Civit, aquest IMV "tindrà un impacte significatiu en la reducció de la pobresa extrema i de la intensitat de la pobresa", però alerta que "encara hi ha massa condicionants i requisits complexos, que poden provocar que hi hagi persones i famílies en situació de vulnerabilitat que en quedin excloses".

En aquest article, la membre de Junta critica la complexitat de la tramitació de l'ajuda i demana un acord entre Estat i Generalitat per crear una finestreta única. "Cal una coordinació urgent que faciliti una tramitació àgil, simplificada, flexible i accessible a tots els ciutadans en situació de vulnerabilitat", afirma.

Finalment, Mercè Civit assegura que "les polítiques d’ingressos mínims -tot i ser tan necessàries- no solucionaran el problema de la pobresa al nostre país" i estableix com a necessari que "aquestes polítiques vagin acompanyades de polítiques d’activació econòmica que creïn ocupació de qualitat i polítiques d’habitatge on tothom tingui dret a una llar".

Llegeix l'article sencer

Compartir