Compartir
889 visitas
10
jun
2020

Ingrés Mínim Vital, un pas necessari, però suficient?

 


El Col·legi hem fet un comunicat per valorar l'aprovació de l'Ingrés Mínim Vital per part del Govern Central. Considerem aquesta mesura un bon instrument per lluitar contra la pobresa que està colpejant, segons dades de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social, a més d’1,6 milions de catalans, afectats per les conseqüències de la crisi social i econòmica que està provocant la COVID-19.

“És una bona mesura, però encara és aviat per fer una valoració 100% positiva, ja que s’ha de veure quin desenvolupament normatiu és fa del decret i com s’aplica”, assegura la degana del TSCAT, Conchita Peña.

En aquest comunicat es plantegen alguns dubtes o qüestions relacionades amb aquesta ajuda com el fet que es deixi fora una part de la ciutadania o que hi hagi una excessiva burocràcia a l'hora de sol·licitar-la. També es demana cooperació entre la Generalitat i el Govern Central i es mostra preocupació per veure com es tramitarà l'IMV, ja que es vol evitar que recaigui en uns Serveis Socials ja col·lapsats. 

Llegeix el comunicat sencer

Compartir