Compartir
40 visitas
16
oct.
2020

Impulsem el manifest de Pobresa Zero amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa

 


Amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, que se celebra el 17 d'octubre, ens sumem al manifest "Un nou contracte social per combatre les desigualtats, ja", impulsat per la plataforma Pobresa Zero – Justícia Global, de la qual el Col·legi és membre promotor .

Aquest any, aquesta jornada arriba fortament marcada per un context de pandèmia mundial causat per l’expansió de la covid-19 que ha afectat tots els territoris i manté el món en una situació d’alerta i gran incertesa. La covid-19 ha trasbalsat per complet les nostres vides, però sobretot ha posat de relleu i ha accentuat problemes que ja coneixíem i havíem viscut en situacions de crisi anteriors. Més que canviar el món, la covid i l’emergència social que se’n deriva han agreujat els mals que ja patíem, les ‘patologies prèvies’.

Per tant, tal i com s'esmenta en el document,  la crisi del coronavirus ha fet més imperiosa i urgent la necessitat d’articular un nou contracte social a escala planetària que faci efectius els Drets Humans i instauri una nova relació de l’espècie humana amb la terra i els seus ecosistemes.

Per això, les entitats que impulsem el document instem tots els agents socials, polítics, econòmics i mediambientals a:

  • Combatre la precarietat laboral i la pobresa
  • Reforçar l'accés universal a serveis públics de qualitat
  • Avançar cap a la justícia fiscal i combatre la corrupció en tots els àmbits de l’administració
  • Combatre els factors que afecten els equilibris planetaris, entre ells el canvi climàtic, i promoure la sostenibilitat
  • Garantir els drets de tota la ciutadania i combatre la xenofòbia, el masclisme i els discursos d’odi

Llegeix el manifest sencer

 

 

Compartir