Compartir
718 visitas
31
jul.
2012

IMPAGAMENTS DE LA GENERALITAT A PROVEÏDORS DE SERVEIS SOCIALS

 


 

Treballadors socials en alerta per la impossibilitat de les entitats socials de pagar nòmines aquest mes de juliol

. El Govern posa en perill la retribució dels professionals del tercer sector que presten serveis socials de titularitat pública.

. Entre les 100.000 persones que es poden quedar sense nòmina hi ha uns 2.500 treballadors socials que atenen col·lectius vulnerables.

Barcelona 30 de juliol de 2012

 

L´incompliment per part del Govern de la Generalitat dels seus compromisos de pagament amb els proveïdors de serveis socials de titularitat pública, entre els quals s´hi compten milers d´entitats del tercer sector social, és una greu irresponsabilitat que pot deixar sense ingressos 10.000 professionals, segons càlculs de les patronals del sector. Entre aquests s´hi compten un 2.500 treballadors socials contractats per empreses i organitzacions no lucratives que, tal i com han advertit en els darrers dies, no podran fer front al pagament de les nòmines dels seus empleats. El Departament de Benestar Social i Família ha confirmat a les associacions empresarials que aquest mes de juliol no pagarà als seus proveïdors.

Des del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya hem manifestat al Conseller Josep Lluís Cleries la nostra preocupació per aquesta alarmant situació, que pot degenerar en col·lapse de les entitats socials, i hem demanat que el govern prioritzi el pagament dels serveis que presten les entitats no lucratives i les empreses socials perquè puguin continuar realitzant la seva feina d´atenció a les persones amb la màxima qualitat.

 

 

El gran volum de treballadors afectats i la impossibilitat de les entitats socials en pot traduir en desantenció a milers d´usuaris dels serveis socials- recursos residencials per a gent gran, centres de discapacitats, hospitals concertats, Centres residencials d´acció educativa...- que estan patint situacions de vulnerabilitat i pobresa creixent. En un context com l´actual, considerem injustificable l´impagament a un sector i a un professionals que atenen els col·lectius més vulnerables de la nostra societat.

 

Per a més informació podeu contactar amb:

Agnès Felis· Responsable de comunicació del Col·legi de Treball Social de Catalunya

T. 93 268 34 42 M. 657 515 361 comunicacio@tscat.cat

Compartir